Divat

Félmilliós divatdíjra pályázhatnak a kreatív magyar divattervezők

Pályázat divettervezőknek

A Patronage 99’ Alapítvány hagyományteremtő szándékkal pályázatot hirdet divatdíj elnyerésére, amelyre kreatív magyar divattervezők jelentkezését várja. Az 550.000 forintos összdíjazású pályázat témája a város és a természet kapcsolata a női és a férfi öltözködésben, a célja pedig a hazai öltözködéskultúra fejlesztése, az elegáns és a mindennapi öltözékek használatának ösztönzése és megszerettetése.

A pályamunkákat a divatszakma rangos képviselőiből álló szakmai zsűri elemezi és bírálja el. A zsűriben olyan nemzetközileg is elismert neves divatszakembereket találunk, mint Náray Tamást, Benes Anita divattervezőt és Benczik Juditot, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem képviseletében.  A zsűri elnöke Kissné Kászon Gabriella, a Vállalkozók Országos Szövetsége Budapest Közép Magyarországi Régió Szervezetének főtitkára, amely szervezet a divatdíj fő támogatója is egyben. A divatdíj alapítója és mentora dr. Medgyessy Ildikó divatszakember, az Elegant Design Zrt. igazgatónője.

A pályázók 2020 október 15-ig 2db elkészített modellel nevezhetnek, melyeken keresztül a kiírók azt várják, hogy mutassák be, hogy hogyan képzelik el a mai modern nő és férfi mindennapi öltözékének formavilágát, koncentrálva az ízlésre, a megvalósítás lehetőségeire és a színek harmóniájára, valamint az egyéniség kifejezésének bemutatására.

A pályázat modelljei egy különleges divatbemutató keretében a VOSZ budapesti szervezetének 2020. november 20-án megrendezésre kerülő Prima Primissima rendezvényén kerülnek bemutatásra és a díjak ünnepélyes átadására is ott kerül sor.

Az első helyezett 300.000, míg a második 150.000, a harmadik pedig 100.000 forintos pénzjutalomban részesül, az Elegant Design Zrt. felajánlja, hogy a különdíjban részesülő munkáját szériagyártásban elkészíti és a tervezővel való megállapodás szerint saját csatornáin árusítja majd.

További információk, jelentkezési lap, tudnivalók itt: www.patronage99.hu

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás