Divat

Méterenként 79.444 öltés

Évekkel ezelőtt a FELINA fehérneműmárka gyakori szereplője volt a DivatMarketingnek. Ha jól emlékszem, Szeghalmon láttam először fehérneműgyárat, itt szembesültem azzal, hogyan, hány alkatrészből, milyen bonyolult műveletsorral készül egy melltartó. Jó ideje azonban kizárólag külföldi sajtóhírekből értesültünk, mi történik velük. Ezért is örültem, amikor a közelmúltban a budapesti Felina-irodába szóló meghívót kaptam. Jancsecz Zsolt a Felina Hungaria Kft. ügyvezetője számolt be a hazai fehérnemű-forgalmazókat is érintő pozitív újdonságokról.  

ÚJRA SZAKMAI BEFEKTETŐ KÉZBEN

A 2005-ben alapított lett European Lingerie Group – ELG csoport vette meg a FELINA Hungaria Kft-t 100 %-ban tulajdonló FELINA International AG /Svájc részvényeit a német befektetői csoporttól. Az ELG Lauma Fabrics márkanév alatt gyárt igényes kivitelű csipkét és alapanyagot a legnagyobb prémium-fehérneműgyártók számára. Márkáik: Lauma Fabrics, Felina, Conturelle, Lauma Medical. A csoport 46 országban 5 000 eladási helyen van jelen. A még Felina nélküli, 2016-os adatok alapján Németország és a volt Szovjet tagállamok voltak a legnagyobb vevőik, de szinte minden nyugat-európai országba szállítottak.  
Minden körülmény adott, hogy az ELG csoport nagy tapasztalatokkal rendelkező menedzsmentje az általuk gyártott és forgalmazott innovatív alapanyagokat is felhasználva a Felina kollekció bővítésével új piacokra vezesse be a tradicionálisan magas minőségű fehérneműket.   

Az új tulajdonos a garancia arra, hogy a többségében eddig is Európában gyártott alapanyagok beszerzése és a saját gyártás a jövőben sem kerül a Távol-Keletre. 

A szeghalmi üzemben az eltelt évek alatt folyamatos volt a gyártás, azonban a Magyarországon is igen népszerű Felina fehérneműk választéka szűkült. Ennek oka egyértelműen a sűrű tulajdonosváltásban keresendő. Az ELG-nek köszönhetően a magas minőségű, nagy méretek specialistájaként ismert és kedvelt Felina-kollekció megújul, várható a belföldi piac megélénkülése is. 

Ízelítő AZ újdonságokból

 

215-ös széria Modern Weftloc

Áprilistól Modern Weftloc néven kerül forgalomba a Felina máig legsikeresebb szériájának továbbfejlesztett változata.  A Felina 40 éve szabadalmaztatott weftloc alapanyaga széltében-hosszában rugalmasan viselkedik. Anélkül korrigál, hogy szorítana.  Egy lávakőből származó,       természetes izzadtsággátló technológiának köszönhetően ez a viselet 24 órás kellemes közérzetet garantál.

 

873-as szériaSentiments – Szexi vörösben

A piros fehérneműt viselő hölgyekkel kapcsolatban feltételezzük, hogy temperamentumos, szenvedélyes, érzéki. Bizonyos országokban a piros fehérnemű viselése szilveszterkor szerencsét hoz.

 

 

 

 

808813 Solid. Vállpánt nélküli

Tökéletes tartás és viselési kényelem nagy méretekben is (F-kúpig). A levehető vállpántot nyakba akasztva, vagy a háton keresztezve is lehet hordani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPORTOSAN ELEGÁNS

A felsőruházatból ismert sportosan elegáns trend a fehérneműknél is folytatódik. Sportosan egyszerű vonalak nőies szaténpántokkal kiegészítve. ”24 órás” fehérnemű a TENCEL® alapanyagnak köszönhetően. A mindennapok melltartója és bugyija az aktív nőknek, akik a sportosan elegáns stílust kedvelik. 
TENCEL® új cellulóz alapú szál a fehérneműgyártásban    
 A Tencelből készülő anyag a pamutnál jobb nedvszívó képességű, a selyemnél puhább tapintású és a szál egyedi szerkezetének köszönhetően hűsítőbb a vászonnál (kevesebb bőrirritáció).  A szál nedvszívó képessége jelentősen csökkenti a baktériumok szaporodását. Előállítása 10-20-szor kevesebb vizet igényel, mint a pamuté. Fából állítják elő, termesztése CO2 semleges, nem konkurál az élelmiszer termesztéssel és a pamutnál sokkal nagyobb fajlagos termék hozamot biztosít. Több, mint 100 szabadalommal védett, zárt előállítási körnek (Lenzing intézet) köszönhetően a környezet vegyszerterhelése minimális

Melltartó aktív nőknek

A Conturelle Line 820 Sport szériát (2 melltartó, 2 bugyi) bizonyára sokan várják. A lélegző anyag optimális légáramlást biztosít.  A bélelt vállpántok könnyen, praktikusan, elölről állíthatók. A varratmentes kúp /G-ig!/, hátul a keresztpánt és az alábélelt szemes-horgas hátsó kapocs maximális komfortérzetet biztosítanak. Fekete és melírozott szürke színben készül.

2019-es újdonság – ismét lesz FELINA fürdőruha 

10 éve, hogy a Felina beszüntette a hölgyek körében igen népszerű, alakformáló fürdőruhák gyártását. Jó hír, hogy 2019-ben ismét megjelennek a magyar piacon az önbizalmat adó, hosszú élettartamú, funkciósan korrigáló és mégis kényelmes,  divatos fürdőruhák nagy méretben is!!!

 

 

 

 A hímzett Simplex felhasználása melletti érvek

Tökéletes illeszkedés. Előformázható: garantált kényelem. 
A hímzés gyártása költséges és különösen finom, aprólékos. Minden egyes motívumot külön kell hímezni. A cérna kezdetét és végét óvatosan el kell dolgozni az anyag mindkét oldalán. A Simplex sokkal nehezebb a tüllnél – a gép beállítási idő szükséglet kiugróan magas.

A hímzett anyag ára a 4 szerese a sima alapanyagnak.  

290 öltés raportonként (5,40 cm) – 79.444 öltés méterenként.  

 

 

CÉGTÖRTÉNET

 A FELINA elődjét 1885-ben fűzőgyárként alapították a németországi Bad Rappenauban. A márka és a cég egy 1922-ben nagy sikert aratott „Felina” nevű modellről kapta a nevét. Az ötvenes években már több, mint 50 országba exportálta női fehérneműit az azóta is   mannheimi központtal működő FELINA csoport.   

A Felina Hungaria Kft-t 1991 szeptemberében alapította a Felina International Ag és a Fővárosi Ruhaipari Vállalat, amely már 1979 óta bérmunkában gyártotta a Felina márkanevű fehérneműket. 1992 novemberében a Budapesten működő szabászatot Szeghalomra telepítették, az üzem alapterületét a későbbiekben megduplázták. Ez lett a FELINA csoport legnagyobb gyártórészlege. Túlélve a nemzetközi gazdasági-, és Felinán belüli válságot, ma már csak itt és Dévaványán van Felina fehérneműket gyártó saját üzem Európában.  A teljes privatizáció után is mind a szeghalmi beruházásokban, a gyártásban, mind a bel- és külföldi piacokon történő értékesítésben, árbevételben, nyereségben, létszámban igen dinamikus fejlődés volt tapasztalható. 2009-ben beszüntették a fürdőruha gyártást. Addig itt tárolták a FELINA csoport teljes fürdőruha készletét és innen történt a kiszállítás közvetlenül Európa szerte a vevőknek. A csoport akkori menedzsmentje nem találta a kiutat a válság okozta nehéz helyzetből, ezért közel 10 év stagnálás után a tulajdonos a csoport eladására kényszerült. 

2015 februárjában a német magánbefektetők által létrehozott Palero Capital vásárolta fel a Felina csoportot és azonnal hozzákezdett az átszervezéséhez. A pénzügyi befektető korszerű menedzsmenteszközök bevezetésével, a menedzsment megújításával, szigorú költséggazdálkodással és a szervezet racionalizálásával 2016-ra kimozdította a csoportot a negatív spirálból és 10% árbevételarányos eredményt ért el. Az átszervezés sikerének fenntarthatóságát mutatja, hogy ez az eredmény 2017-ben megismétlődött, így megalapozottnak tűnik az elvárás, hogy a jövőben is legalább ezen a szinten fog folytatódni. 

A gyors és sikeres átalakításnak köszönhetően az eredetileg tervezett 3-5 évnél gyorsabban, alig több, mint 2 év után 2017 júniusában új szakmai, stratégiai befektetőnek sikerült továbbadni a Felina csoportot.