Divat

Fashion & Design Autumn címmel tematikus rendezvénysorozatot indít ősszel az MDDÜ

Kultúra-dizájn-program

Divatbemutatókkal, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, showroom látogatásokkal, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel készül az őszre a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

A Fashion & Design Autumn rendezvénysorozat a következő hónapok során hazánk kreatívipari tehetségeit és izgalmas alkotásaikat számos hazai és nemzetközi rendezvény keretében ismerteti meg a közönséggel. Regionális együttműködésben a környező országok alkotói is szerepet kapnak. 

A Fashion & Design Autumn keretében a nemzetközi nagyközönség előtt 20, míg a hazai érdeklődők előtt több mint félszáz tervező mutatkozik be, széles körben szemléltetve ezáltal a magyar tervezők kreativitását. A látványos programok mellett az eseményeknek köszönhetően szakmai előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken keresztül több hazai, V4-es és nemzetközi divat- és formatervező személye ismerhető meg, illetve a kreatívipari gondolkodók és szakértők véleménye is.

A Fashion & Design Autumn programjai

  • Maison&Objet – szeptember 9-13. között Párizsban 10 magyar formatervező fogja bemutatni alkotásait, továbbá az MDDÜ nagysikerű design LAB programja során elkészült szériaérett designtárgyak is helyet kapnak a VIA kiállítóterében, a Paris Design Week keretein belül.
  • Milano Fashion Week – szeptember végén, 21-27. között magyar divattervezők kapnak ismét lehetőséget, hogy bemutassák be alkotásaikat és a 2022-es tavaszi-nyári kollekcióikat.
  • 360 Design Budapest kiállítás – október 4-10. között lesz a Bálnában. A rendezvény célja a magyar, regionális és az idei év újdonságaként a pályakezdő formatervezők széleskörű ismertségének növelése, valamint a hazai design márkák nemzetközi piacra lépésének támogatása.
  • Budapest Central European Fashion Week – október 16-17. között a Bálnában lesz. A magyar és régiós tervezők, valamint a Young Talents Program pályakezdő tehetségei mutatják be legújabb 2022-es tavaszi-nyári kollekciójukat.
  • Budapest Fashion & Tech Summit – 2021. december 1-2. között ismét online térben rendezik meg a divatipari konferenciát. A rendezvény a fenntarthatóság, a tudásmegosztás, a kulturális örökség, valamint az e-kereskedelem és a megváltozott fogyasztói szokások szemszögéből közelíti meg és mutatja be a divatipar jövőjét. A programok a BFTS hivatalos Facebook oldalán lesznek követhetőek.

1/9 HFDA/The Sparkle Content

Az MDDÜ egyik fő stratégiai célkitűzése, hogy javítsa a hazai termékek nemzetközi elérhetőségét, amellyel hozzájárul a márkák gazdasági stabilitásához, valamint ösztönzi azok exportkészségét is.  A nemzetközi véráramba való bekapcsolódással, illetve az ismertebbé váló magyar márkákon keresztül erősödhet az országimázs, továbbá szélesebb körben mutatja be hazánk kulturális sokszínűségét és ezzel együtt Magyarországot.

 

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .