Divat

Fashion talk

Mesterrajzok

A Milánó melletti Cremona az olasz divattervező, Gianfranco Ferré szülővárosa. A város a Santa Maria della Pietà nevű kultúrközpontban rendezett kiállítással hódol híres fiának. A „Gianfranco Ferré – Divat, egy mese rajzokban” című kiállításon a mester több mint 100 rajzát mutatják be. Gianfranco Ferré Armanival és Versace-val együtt a milánói divathetek egyik meghatározó szereplője.  

 

 

 

 

Trükkös képek

Talán nem a legjobb vizuális marketing ötlet: rivaldafénybe helyezni egy terméket, majd hagyni, hogy beolvadjon a háttérbe. Álcázás a legmagasabb szinten. A japán tervező, Nendo valósította meg ezt a Jil Sander divatház számára. Kapszulakollekcióját röviddel a Milánói Divathét előtt mutatták be: egy csillogó fehér bemutatóteremben. Hullámvonalak és kockák, amelyek kontúrja alig látszott. Nendo dessinjei pontok, csíkok, pixel-képek fotóin alapulnak, a termékek ennek a mintának a belsejében jelennek meg. A nézőnek nem marad más tennivalója, mint fókuszálnia a tekintetével.

Csak a lábaknak?

A Wemoto márka komplett, de semmiképpen sem hagyományos programja: a Crème de la Crème német sneaker céggel együtt fejlesztett kollekció a tornacipő iránti szenvedélyt fejezi ki. A mottó: „No Hype – just Love” (Nem reklám, csak szerelem) április 29-én kezdődött, a berlini Overkillt, a kölni The Good Will Out, a darmstadti Asphaltgold és a frankfurti, illetve fuldai 43einhalbot vettek részt benne. Mindegyik üzlet kikereste a számára legkedvesebb sneaker-motívumot a pólóra, a hozzá illő sapkát a bolt nevével díszítették. 

 

 

 

 

 

 

(TextilWirtschaft)