Business

Ezért invesztál a beszerzésbe a Calida

A FEHÉRNEMŰ CSOPORT ÚJ RAKTÁRAT ÉPÍT ÉS EURÓPAI TERMELŐ PARTNEREKET VESZ ÁT

CALIDA

A svájci Calida csoport a további növekedésre való felkészülés érdekében bővíti raktár- és gyártókapacitásait. 

Júniusban a fehérneműcsoport (Calida, Aubade, Erlich Textil, Cosabella) saját magyarországi telephelyén új anyagraktár építésébe kezdett. Ezen kívül átvették a meglévő romániai termelőpartnert is, többek között azért, hogy ott kis szériákat gyártsanak. A Calida így biztosítja az áruellátást a változékony beszerzési piacok közepett, és tovább növeli a saját gyártás arányát – közölte a Sursee-i székhelyű vállalat. Ma az áruk több mint 95%-át kelet-európai partnercégek és a vállalat saját gyárai állítják elő.

A Calida 1994 óta tevékenykedik Magyarországon, mintegy 320 alkalmazottal, akik a csoport fő márkájának cikkeit készítik. Az új, 2000 m²-es raktár a kritikus darabok további biztonsági készleteit hivatott biztosítani, különösen az anyagellátás szűk keresztmetszeteinek idején. A hatékony és ERP-integrált raktárkezeléssel az átfutási idők tovább csökkennek. Az új raktár várhatóan 2023 elejétől fog üzemelni.

A további vertikális integráció során a Calida egy 100 főt foglalkoztató, régóta működő romániai partnerüzem 100%-át is átvette. A fejlesztés területén tovább-bővítik szakmai ismereteket, itt mindenekelőtt kisebb sorozatokat és tételeket gyártanak minden termékkategóriából, hogy lerövidítsék a válaszidőt és minimalizálják a rövidtávú eladásokat.

„Ezzel a két kezdeményezéssel követjük a 2025-ös működési stratégiánk fő irányvonalait, és az európai értéklánc további integrációjába és skálázhatóságába fektetünk be. Ugyanakkor továbbfejlesztjük átlátható és fenntartható ellátási láncunkat a házhoz közeli és saját gyártás iránti hosszú távú elkötelezettségünkkel” – mondta Tietje Voss, a Calida Group operációs és informatikai igazgatója.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .