Business

Ez a három online kiskereskedő taszította le az Amazont a trónról

Trónfosztás – APP LETÖLTÉSEK

Jelena Faber/ TextilWirtschaft

Korábban az Amazon vezette a világ legtöbbet letöltött vásárlási alkalmazásainak listáját. 2021-ben a 4. helyre esett vissza. Ki a három új éllovas (listavezető?)?

A három e-kereskedelmi vállalat, amely idén az alkalmazások telepítésében megelőzte az Amazont, a Shopee, a Shein és a Meesho. Ez derült ki az Apptopia valós idejű adatintelligencia platform által nemrégiben végzett értékelésből.

 

Forrás: https://www.geekwire.com/2021/amazon-slips-to-4th-in-global-shopping-app-installs-amid-rise-of-international-brands/

 

1.Shopee

A szingapúri székhelyű, a délkelet-ázsiai és a latin-amerikai piacokat egyaránt kiszolgáló vállalat 203 millió letöltéssel végzett az első helyen. A Shopee mindenes szolgáltató az elmúlt öt év alatt a semmiből nőtt 50 milliárd dolláros (44 milliárd eurós) GMV-re. A tavalyi európai (lengyel, francia, spanyol) és indiai indulás után a szerencsejátékos háttérrel rendelkező online platform tovább emelte előrejelzését, és 60 milliárd dolláros GMV-t tűzött ki célul.

2.Shein

A kínai székhelyű vállalat 190 millió letöltéssel a második helyen végzett. A Shein mindenütt jelen van a közösségi hálózatokon, köszönhetően a több milliárd megtekintéssel rendelkező haul-videóknak (A haul az interneten közzétett videó, amelyben egy személy – pl. az influenszer bemutatja, miket vásárolt. Néha részletesen leírja a vásárlás során szerzett tapasztalatait és a megvásárolt termékek árát is megadja). A Tiktok felhasználói elkötelezettsége Nike-szintű. Egy eddig átláthatatlan cég, interjúkérések elutasítva, a kínai médiában keringő becsült forgalma: közel 10 milliárd dollár (8,8 milliárd euró). Néhány hónapja napirenden van a tőzsdére való bevezetés is.

3.Meesho

Az indiai Meesho cég divat- és háztartási termékekkel foglalkozó közösségi kereskedelemre specializálódott. 153 millió letöltéssel a harmadik helyen áll. A vállalat 2021-ben több mint kétszeresére, 4,9 milliárd dollárra növelte értékét. Az egyik lehetséges befektető a Facebook.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .