Business

Expo Riva Schuh

 

Az Expo Riva Schuh igazolta a várakozásokat 

„A 89. Expo Riva Schuh ismét bebizonyította, hogy a cipőszektor rangos nemzetközi rendezvénye. A kiállítók elégedettek voltak a látogatók összetételével kapcsolatban, ami jól mutatja a vásár magas színvonalát. Fontos és hiteles látogatók érkeznek a vásárra, és konkrét üzleti lehetőségeket kínálnak a cégeknek, amelyek így érdekeltek a folyamatos kiállítói jelenlétben” – állapította meg Roberto Pellegrini, a Riva del Garda Fierecongressi elnöke.

Látogatók

A 2018. január 13-16. között megrendezett cipővásárra 11 országból érkeztek beszerzők: Svédországból, Norvégiából, Finnországból, Dániából, Észtországból, Romániából, Oroszországból, Szerbiából, Horvátországból, Ukrajnából és Magyarországról. A magyar résztvevők utaztatását az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) szervezte.

Balról jobbra: Bazula Szabolcs – Flott-33 Kft., kereskedelmi igazgató, Bazula Gézáné Judit –  Flott-33 Kft., ügyvezető igazgató, Konja Zsófia – Külkereskedelmi Intézet, piackutató, Gürtler Erika – Xunto-Ker Kft., ügyvezető igazgató

Ez a kezdeményezés az Expo Riva Schuh Around the World promóciós kampány svédországi eseményének volt az eredménye.

KÖvetkező lépés

Néhány hónapon belül bemutatkozás az Egyesült Államokban.  Az észak-amerikai piac a világ cipőfogyasztóinak központja, amely nagy változásokon megy keresztül. Hét évvel ezelőtt még az amerikai cipőimport 75%-a volt a kínai gyártású cipő, mostanra a kínai cipő piaci részaránya csökkent, és alig éri el a 15%-ot. Ez a csökkenés szorosan összefügg a kínai gyártású cipők átlagárának növekedésével. Ennek eredménye a gyártás többi ázsiai országba, elsősorban Vietnamba való áthelyezése. Kínában viszont figyelemreméltó növekedés tapasztalható a belföldi fogyasztásban, ami Kínát még fontosabbá teszi. Az ázsiai óriás egyre komplexebb szerepet játszik, mivel vonzó eladási lehetőségeket is nyit az európai cégek számára.  

Eredményes recept

A divatvilág és a fogyasztói magatartás gyorsan és egyidejűleg változik. A gyorsdivat üzleti modelljének sikere a sebesség szerepét bizonyítja. Ezt látva a márkák a nagy gyártók helyett a kisebb, rugalmasabb gyártók felé fordulnak, ami megnyitja a sikerhez vezető utat az európai gyártás előtt. 

Ami a 2018/19. őszi–téli szezont illeti, a vásáron látottak szerint az általános tendencia a kényelemre való törekvés, klasszikus eleganciát idéző részletekkel. A divat a különböző anyagok, stílusok és színek keverésének, egymáshoz illesztésének koncepcióját valósítja meg, amely a kontrasztok teljesen új játékát eredményezi. 

ÚjdonságGardabags táska- és kiegészítő-kiállítás

Júniusban, a 90. Expo Riva Schuh kiállításon egy új rendezvényt avatnak: első ízben rendezik meg a Gardabags táska- és kiegészítő-kiállítást. Az új projekt válasz a teljes összkép (total look) iránti növekvő igényekre.

A következő Expo Riva Schuh vásárt 2018. június 16-19. között rendezik a Riva del Garda vásárterületen.