Business

EuroShop RetailDesign Award 2023: A legjobb üzletkoncepciókat díjazza a szakértő zsűri

Nemzetközi szakvásárok

Az EHI és a Messe Düsseldorf 2008 óta minden évben az EuroShop RetailDesign Award (ERDA) díjjal díjazza a világ legjobb üzletkoncepcióit. Idén a szakértő zsűri  öt kategóriában választott ki győztes üzleteket: „Élelmiszer”, „Divat és életmód”, „Vendéglátás”, „Digitális” és „Fenntarthatóság”.

31 országból összesen 103 pályázat érkezett. A győztesek különösen meggyőző koncepciókat mutattak be előremutató fenntarthatósági ötleteikkel, izgalmas dizájn-berendezéseikkel és innovatív kiskereskedelmi projektjeikkel. Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából és Portugáliából származnak a legjobb üzletkoncepciók: Coolblue Düsseldorfban, Adidas Terrex Flagship-Store Münchenben, Interspar am Schottentor Bécsben, Tessuti Liverpool One Liverpoolban és Casa Portuguesa do Pastel de Bacalhau Vila Nova de Gaia-ban.

Divat és életmód” kategória: Tessuti Liverpool One, Liverpool, Retail Design: Counterfeit Studio

euroshop-2023-award-divatmarketing
Fotó: EuroShop

Az 1985-ben alapított Tessuti divatház népszerű vásárlási célpontja a designer kollekcióknak. Az új zászlóshajó 2022 augusztusában nyílt meg, és három emeleten több mint 2000 négyzetméteren alapterületű. Az üzlet kialakítása a történelmi liverpooli mérnöki munka, a klasszikus olasz stílus és a modern digitális elemek kombinációját mutatja be. Az üzlet közepén például egy nagy XL képernyő található. Emellett az üzlet minden szintjén a vállalat olasz gyökereire utaló anyagok, mint a terrazzo-burkolat, a sárgaréz és a márvány futnak végig,. Neonszínű fények és narancssárga szövetek, csiszolt rozsdamentes acélfelületek és piros csempék hangsúlyozzák az üzlet modern jellegét.

„Fenntarthatóság” kategória: Adidas Terrex Flagship-Store, München,
Retail Design: Adidas Design Team és Checkland & Kindleysides a Stadler Interior Services-szel

euroshop-2023-award-divatmarketing
Fotó: EuroShop

2021 novembere óta vásárolhatnak a sportrajongók az Adidas Terrex zászlóshajó üzletében. Az Adidas outdoor divíziójának első európai zászlóshajóüzlete 378 négyzetméteres eladótérrel rendelkezik, és a fenntarthatóság és a regionalitás témáira összpontosít. Az üzlet belső kialakítása természetes, erőforrás-takarékos és újrahasznosítható anyagokból készült. A vásárlói élményt helyszíni szolgáltatások és digitális bolti eszközök fokozzák. Az Adidas emellett szeretné saját szabadtéri közösségét is erősebben integrálni az üzletbe, és elősegíteni a rendszeres cserét. Az érdeklődők megismerkedhetnek majd a szabadtéri sportokkal, és a hasonlóan gondolkodó emberek összekapcsolódnak egymással. (EuroShop)

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .