Business

EUROSHOP 2017: A legjobb standok

VÁLOGATÁS

Tallózás a bolttervezők és a vizuális eszközök gyártóinak kínálatából. Nagyszerű öt nap volt!

Euroshop 2017: Genesis

Genesis (Auetal, Németország). A kirakati babák csarnoka mindig erős vonzerővel bír. A Genesis az athleisure-tól a hagyományosig mutatta be a vizuális eladás lehetőségeit. Amit láttunk: fényes, könnyed, ultranőies, az érzelemre ható. A nyolc új figurakollekciót különleges – világos, döntően fehér – környezetben mutatták be, standjuk középpontjában egy négy méter magas, absztrakt papírlevelekkel díszített fa állt. A pihenés és a hallgatás helye. „Az általános politikai bizonytalanság közepette a fogyasztók harmóniára és az érzelmekre vágynak”, magyarázta a Genesis igazgatója, Andreas Gesswein.

Euroshop 2017: Designplus

Designplus (Stuttgart, Németország). „Join the Ride” (Jöjjön velünk!). Ez volt a Designplus GmbH marketingkommunikációs ügynökség mottója. Játékosan, könnyeden és látványosan vizualizálta a cég szolgáltatási portfolióját a zöld-szürke körhintaként megalkotott stand. Hat témateret rendeztek be, templomtól a boltig. A stand mozgatható elemének forgatásával mindig új szöveges üzenetek jelentek meg a látogatók előtt, összesen 36 különböző kombináció. A látogató náluk a hűtőszekrényből kivett frissítők mellett helyet foglalhatott, kis szünetet tartva megpihenhetett.

EuroShop 2017 : Schwitzke

Schwitzke (Düsseldorf, Németország). A kiskereskedelem kaland is. Ezt tette átélhetővé Open Retail Trail installációjával a Schwitzke tervező iroda (Többször írtunk már róluk az újságban). A boltberendezés szakértői Tudatosan hagyományos élményekre irányítják a figyelmet. Először, kifejezetten feltűnést keltve a standon egy hatalmas homokvár áll, amelyhez minden érdeklődő hozzáférhet, építheti. Egy körséta formájában utána tíz interaktív téren keresztül vezeti a látogatót a „One-of-a-kind Retail Store” – egy bájos kisbolttól az „Omnichannel“ – sokcsatornás értékesítésig. Minden állomás a fogyasztót igyekszik a középpontba állítani, és ehhez ad iránymutató megoldásokat. Végül a körséta keretében a látogató a „Retail Therapy” helyiségbe jut, ahol a kiskereskedelemmel kapcsolatos gondjaikról beszélhetnek. És ha szerencséjük van, a Schwitzke cég szakértőitől megoldást is kaphatnak a problémájukra.

EuroShop 2017: Hans Boodt

Hans Boodt (Zwijndrecht, Hollandia). Szemet gyönyörködtető látvány fogadta a látogatót a kirakati figurák holland gyártójának standbejáratánál. Standjuk mágnesként vonzotta a vásárlátogatókat. Meggyőző volt a stand belseje is nemes, visszafogott kialakításával, atmoszférája valahol a színház és a múzeum között. Meleg szürkék és sárgaréz szín uralták a teret. A stand szívében a látogatók a gyártási folyamatról is kaptak egy kis ízelítőt a figurák digitális tervezésétől a 3D nyomtatással előállított prototípusokig.

EuroShop 2017: Vitra

Vitra (Weil am Rhein, Németország). A program neve: The Village. Egy kiskereskedelmi falu pláza körüli üzleteinek formájában mutatta be szolgáltatásait három testvér-cég: a Vitra, a Vizona és az Ansorg. Öt különböző boltot rendeztek be, ügyelve a legapróbb részletekre is. A boltok nevei: All Goods, Artemis, Cory, Eden és Sepia.

EuroShop 2017: D’art Design

D’art Design (Neuss, Németország). A D’art Design csoportnál a kreatív alkotó tevékenységet és a kommunikációt jelenítették meg. Az ötlet megszületésétől a vázlatig. Öt méter magas tükröző felületek által a stand szinte láthatatlanul hat. Vásári mottójuk, a „From Scratch” (A semmiből) a vásárlókat közelebb invitálja, hogy próbálkozzanak, például a méretes betűkkel, amelyek szavakká rendezhetők. A stand közepén álló nagy asztalon iPad-en vázlatokat készíthetnek, amelyeket azután egy mennyezetig érő LED-falon mutatnak be.

EuroShop 2017: Tory

Tory, a MetraLabs (Ilmenau, Németország) robotja autonóm módon mozog mind az eladási területen, mind a raktárban, és óránként 20-100 ezer RFID címkét képes felragasztani a termékekre, tízszer gyorsabban, mint az kézzel lehetséges. A robot pontossága az áru megragadása tekintetében 99%. A robot ismeri a termékek számát és pontos helyét, így a hiányokat időben felfedi és az utánrendeléseket is elindítja. Az első Tory robotot már több mint egy éve használja az Adler. A cég bővíteni igyekszik a Tory alkalmazási lehetőségeit: többek között nyelvi felismerésre, árukihelyezésre és pl. a termék szállításához.

/TextilWirtschaft/