Business

EuroCIS 2024: Túl a holnapon is!

Nemzetközi szakvásárok

2024. február 27-29. között ad találkozót egymásnak a kiskereskedelmi technológiai ágazat európai színe-java Düsseldorfban.  
A jövő kereskedelmének megoldásai és termékei +++ Kimagasló szakmai kapcsolatépítési lehetőségek +++ Kísérő rendezvények sokasága számos impulzussal és újdonsággal szolgál a kiskereskedelmi technológiában

Fotók: Messe Düsseldorf

 

A kis- és nagykereskedelem, a vendéglátás, az élelmiszer- szolgáltatók és a rendszergasztronómia, a szabadidő-ipar, valamint a pénzügyi szolgáltatók és a bankok döntésekért felelős vezetői és gyakorlati szakemberei, valamint az informatikai, elektronikus kereskedelmi és fizetési szolgáltatók tájékozódhatnak a legújabb kereskedelmi technológiákról és rögtön be is szerezhetik azokat. Részletesen kidolgozott megoldásokat kínálnak például az értékesítési és beszállítói láncok kezelésére, az értékesítési helyen használt szoftverek és hardverek területén, a személyügynek, a robottechnikában, a biztonsági és lopásvédelmi megoldások területén, a kézpénzkezelésben és az árképzésben.

A kereskedelmi technológia leginkább égető témái

Vevőközpontú működés

Számos kereskedelmi vállalat keresi a még szorosabb közvetlen kapcsolatot a végfelhasználókkal, hogy megszemélyesített és egyedi digitális szolgáltatásokat kínáljon a vevőinek. Ebben kiemelten fontos szerepe van a vevők okostelefonjának: sokszor kínálnak digitális tanácsadó asszisztens-alkalmazásokat, az egyéni vásárlási szokásokon alapuló, testre szabott online akciókat, személyre szóló digitális utalványokat, digitális vevőkártyát és így tovább. Számos kiskereskedelmi vállalatnál alapvetés, hogy a digitális szolgáltatásokat a „vevő szemszögéből” alakítják ki.

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás

A következő évek egyik legfontosabb technológiai kihívása számos kereskedelmi vállalatnál a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás alkalmazása. A mesterséges intelligencia mindenekelőtt az adatelemzésben tölt be komoly szerepet és segíti a kereskedőket az értékesítési előrejelzésekben, az árukészlet-kezelésben és az árképzésben. A digitális ármegjelölés még szélesebb körű alkalmazásával egyre nagyobb jelentőségre tesz szert az online kereskedelemben jó ideje széles körben alkalmazott dinamikus árképzés.

Fizetési megoldások

A koronavírus-világjárvány gyökeresen megváltoztatta a fogyasztók fizetési szokásait és robbanásszerű fejlődést okozott az érintésmentes fizetési eljárásokban. Az Apple Pay, a Google Wallets és hasonló rendszerek segítségével egyre gyakrabban fizetnek okostelefonnal. A következő években a helyhez kötött kereskedelemben egyre távolabb kerülnek a vevőktől az érintéses fizetési pontok. A polchoz közeli leolvasási megoldásokkal okostelefonos applikációval, míg a mozgó pénztáras megoldásoknál a bolti eladók táblagépén vagy okostelefonján lehet fizetni. Az online és az offline világ fizetési csatornái egyre inkább összefonódnak, így az online fizetési eljárásokat a helyhez kötött kereskedelemben is lehet használni.

Összekapcsolt kiskereskedelem

Robbanásszerűen terjed az online és az offline kereskedelem gyakorta omnichannel kifejezéssel illetett összeolvadása. Számos kiskereskedő összevonta az online és offline hűségprogramját, teljes körű rálátást biztosítva ezzel a vevőknek az eddigi vásárlásaikra. A jövőben minden eddiginél fontosabb lesz a kereskedők számára, hogy zökkenőmentesen összekapcsolja a digitális és a helyhez kötött értékesítési csatornáit.

Zökkenőmentes kapcsolódás a boltokhoz

Az AmazonGo bevezetése óta számtalan automatizált boltkoncepciót fejlesztettek ki a bolti vásárlás minél teljesebb körű digitalizálására. A zökkenőmentes értékesítési stratégia megvalósításához gyakran jelentős beruházást igényel a technológiai infrastruktúra fejlesztése. Ebben kiemelt szerep jut a felhő alapú alkalmazásoknak, mert innovatív megoldások rugalmas és gyorsan felskálázható bevezetését teszik lehetővé.

Intelligens energiagazdálkodás

A kiskereskedelemben mindenekelőtt az emelkedő energiaárak tükrében egyre fontosabb az intelligens energiamenedzsment. A világítás, a hűtés, a szellőztetés, a fűtés vagy az épület-irányítás jelentős energia-felhasználást okoz a kiskereskedelemben, amit igyekeznek a lehető legkisebbre csökkenteni. Ehhez azonban kidolgozott stratégiára és az energia-fogyasztás mérésére alkalmas eszköztárra van szükség, mert csak ennek alapján lehet megfelelő intézkedéseket hozni az energia-fogyasztás és ezzel az üzemeltetési költségek csökkentésére.

Az EuroCIS keretében az érdeklődők egy külön kiállítási standon tájékozódhatnak a személyzet nélküli és az önműködő rendszerekről.

Kísérő rendezvények

A technológiára, az értékesítési csatornák összekapcsolására és az ígéretes induló vállalkozásokra szakosodott színpadokon a kimagasló szaktekintélyek közül válogatott előadók izgalmas gyakorlati példák ötletek sokaságával szolgálnak a látogatók saját tevékenységének fejlesztéséhez. A közkedvelt Start-Up Hub ismét lehetőséget nyújt az üzleti kapcsolatok építésére az új piaci szereplőkkel.

A szakvásár a vásárnapokon 10:00-18:00 óra között fogadja a látogatókat.
Honlap: www.eurocis.com

A kiállítók online a http://www.eurocis.com/1330 oldalon jelentkezhetnek.

Fő kínálati csoportok: többcsatornás integráció, Click & Collect megoldások, üzleti adatelemzés és nagy adatmennyiségek elemzése, fizetési folyamat és fizetési rendszerek, készpénzkezelés, elektronikus kereskedelmi megoldások, ERP/beszállítói lánc-kezelés, mobil megoldások és technológiák, POS szoftver/hardver, Checkout Management, digitális marketing/digitális jelölés, létszámirányítás, árubiztosítás, áruvédelem és lopásvédelem, mérlegtechnika és food service, intelligens energia-gazdálkodás, IoT (dolgok Internetje), infrastruktúra és hálózatba kapcsolás, mesterséges intelligencia, robottechnika, árképzés

Belépőjegyek: egy napos belépő 40 euró, 28 euró online elővételben – kétnapos belépő 50 euró, 39 euró online elővételben – diákoknak, szakmunkástanulóknak 20 euró, 15 euró online elővételben

A belépőket 2023. november 7-től lehet online megvásárolni a www.eurocis.com honlapon

Vezetett bejárás az innovációk bemutatására, jelentkezés az alábbi címen: innovation@pinhammer.de  

Magyarországi képviselet

EuroCIS 2024 szakvásár: Túl a holnapon is!

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .