Business

EuroCIS 2022: Holnap lesz az új ma!

Nemzetközi szakvásárok

EUROCIS-DIVATMARKETING
EuroCIS, a kereskedelmi technológia vezető seregszemléje  

2022.május 31-június 2. között Düsseldorfban rendezik a kereskedelmi technológia legfontosabb európai szakvásárát

Páratlan seregszemle élőben +++ Számtalan különbemutatóval +++ Az EuroCIS digitális kiterjesztése +++ EuroCIS 365 +++ Retail Salsa +++ EuroCIS.mag

Vevőközpontúság

A vevők és igényeik állnak a középpontban. Számos kereskedelmi vállalat törekszik egyre szorosabban kötődni a végfelhasználókhoz, hogy személyre szabott és egyedi digitális szolgáltatásokat nyújthasson számukra. Ebben kulcsszerepe van a vevők okostelefonjának. A főbb kulcsszavak: digitális tanácsadó asszisztens, az egyéni vevőprofilon alapuló, testre szabott digitális ajánlatok, egyéni digitális kuponok terítése, digitális vevőkártya stb.

Analitika

Számos kereskedelmi vállalatnál a következő évek egyik legfontosabb kihívása a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás alkalmazása. A gépi tanulás mindenekelőtt az adatelemzésben játszik már ma is jelentős szerepet, mert támogatja a kereskedőket az értékesítési adatok előrejelzésében, az áruválaszték kezelésében és az árképzésben. A kereskedők a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a mesterséges intelligencián alapuló alkalmazásokra, amelyekkel olyan technológiákat is alkalmaznak, mint például az arcfelismerés és az érzékelők használata. A digitális ármegjelölés fejlesztésében egyre nagyobb szerepet kap az online kereskedelemből már ismert dinamikus árképzés.

Fizetés

A koronavírus-világjárvány gyökeresen és tartósan megváltoztatta a fogyasztók fizetési szokásait: robbanásszerűen terjedtek el az érintés nélküli fizetési megoldások. Az Apple Pay és más szolgáltatások révén számos vevő gyorsan hozzászokott az okostelefonos fizetéshez. Az egyszeri szkennelős megoldásokkal a vevők közvetlenül az okostelefonos applikációból fizethetnek, a mobil pénztári megoldásokkal pedig a pénztárosok táblagéppel vagy okostelefonnal kasszázhatnak anélkül, hogy a vevőnek a pénztárhoz kellene mennie. Az online és offline világ fizetési megoldásai egyre inkább összefonódnak, így a vevők a helyhez kötött üzletekben is használhatják az online fizetési eljárásokat.

 Összekapcsolt kiskereskedelem

Az on- és offline kereskedelem összefonódásának, újabb komoly lökést adott a koronavírus-járvány. Az online kiválasztás után az üzletben összekészített vásárlás bevett megoldás számos vevőnél, emellett pedig teret nyernek olyan szolgáltatások is, mint az online foglalás. Számos kereskedő egyesítette az online és offline hűségprogramját, így a vevők teljes összképet kapnak a vásárlásaikról. A jövőben a kereskedelem minden területén még inkább követelmény lesz a digitális és a helyhez kötött értékesítési csatornák zökkenőmentes összekapcsolása.

A gördülékenyen kiszolgáló üzletek

Az AmazonGo bevezetése óta számos különböző megoldás jelent meg az automatizált bolti értékesítésre, ahol minden ízében digitalizált a vásárlás folyamata. Mindenekelőtt az élelmiszer- és élvezeti termékek kiskereskedelemében erősödnek a beruházások az ilyen „pénztár nélküli” megoldások fejlesztésére. A gördülékeny kiszolgálás stratégia megvalósításához átfogó beruházásokkal kell fejleszteni a technológiai infrastruktúrát. Ebben komoly szerephez jutnak a felhő alapú alkalmazások, mert segítségükkel rugalmas és gyorsan átméretezhető az innovatív alkalmazások bevezetése.

A szakmai látogatók az EuroCIS szakvásáron magas szinten szakosodott fejlesztéseket és megoldásokat kínáló vállalatok képviselőivel találkozhatnak. A kiállítói adatbázis a szakvásári portálon nézhető meg: www.eurocis-tradefair.com.

Különbemutatók

A szakmai látogatók 2022-ben újra részt vehetnek a válogatott innovációkat német és angol nyelven bemutató másfél órás vezetett bejárásokon. Ezeken a túrákon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a www.eurocis-tradefair.com címen lehet.

 Start-Up hub

Az induló vállalkozások jellemzően fiatal, kreatív, rugalmas, jövőközpontú embereket sorakoztatnak fel a felmerülő problémák innovatív megoldására.

Az EuroCIS digitális kiterjesztése

A digitális kiterjesztés az EuroCIS virtuális világa, ahol az EuroCIS közösség minden tagja építheti a kapcsolatrendszerét: a bemutatkozó színpadokat online stream-en követhetjük, de a termékekről készített videókat és fehér könyveket mutatnak be, lesznek webes találkozók és új kapcsolatépítési lehetőségek is.

Az EuroCIS színpadai tobzódnak a trendekben és újdonságokban – és nem csupán  a vásárváros csarnokaiban, hanem már online is! A színpadokon elhangzó előadásokat az EuroCIS 2022 keretében először élvezhetjük élő Internetes streamingben, ráadásul a szakvásár után lehívhatjuk a felvett videókat is.  

Az online profil új szolgáltatásával a világhálóra terjesztjük ki a vásárcsarnokokban felépített standokat, így a kiállítók márkáinak világa virtuálisan is megismerhető, ráadásul a vásárnapokon túl is!  A virtuális tárgyalókban valós időben kommunikálhatnak a kiállítók és a szakmai látogatók, egyeztethetnek egy személyes találkozót és kölcsönösen gyarapíthatják a szaktudásukat.

A szakvásárból média lesz – az EuroCIS 365

EuroCIS 365 néven a digitális kapcsolatépítés gazdag eszköztára várja az EuroCIS közösséget.

A Retail Salsa – pezsdítse fel a szakmai közösséget

A havonta megjelenő, interneten követhető beszélgetéseken kereskedők, megoldásokat kínáló vállalatok és független ágazati szakértők beszélgetnek rendszeresen arról, hogyan sikerült végigkísérni a megrendelőket a megoldásig vezető úton és hogy milyen gyakorlati megoldásokra jutottak.

 PROTaction – a biztonságos vásárrendezés

A vásártársaság átfogó higiéniai és fertőzésvédelmi koncepcióval szavatolja a biztonságos vásárlátogatást. Ez a változó feltételrendszerhez folyamatosan adaptált koncepció már több szakvásáron is bevált. További részletes felvilágosítás az EuroCIS portál Protection rovatában.  

A szakvásár 2022. május 31 – június 2-ig minden nap 10.00-18.00 óra között várja a szakmabelieket. Belépőjegyet kizárólag online lehet vásárolni. Az egy napra érvényes belépő ára 25 euró, a bérlet 45 euróba kerül.

A 2019. februárjában 13.900 négyzetméternyi nettó kiállítási területen rendezett előző EuroCIS szakvásárra 482 kiállító érkezett 39 országból, valamint több mint 13.000 szakmai látogató 94 országból.

Az EuroCIS szakvásárhoz kapcsolódó további információk: www.eurocis-tradefair.com.

Magyarországi képviselet

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .