Divat

A közelgő OSCAR-gála kapcsán

oscar-dijatadas-viola-davis
Viola Davis, Tinseltown

Viola Davis: Legismertebb szerepei Aibileen Clark megformálása A segítség című 2011-es amerikai filmdrámában, illetve Annalise Keating eljátszása a 2014-ben indult Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című amerikai bűnügyi sorozatban – ezért a sorozatért az Emmy-díj történetében elsőként vehette át az ő személyében afroamerikai színésznő a legjobb drámai színésznőnek járó szobrot. 2017-ben Oscar-díjat a Kerítések című film mellékszerepéért.    

https://journalistic.org/ A 93. Oscar-gála közeledtével (április 25.) a divatszakemberek világszerte ismét izgatottan várják, hogy kedvenc sztárjaink milyen ruhakölteményekben fognak megjelenni.

A Compare.bet úgy döntött, utánajár annak, hogy melyik ruha színe bizonyult a legszerencsésebbnek az Oscar-díjas színésznők körében. Ehhez 1980-ig visszamenőleg 82 korábbi győztes öltözetét vizsgálta meg a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriából, hogy kiderüljön, a nyertesek melyik színt viselték legtöbbször.

Az Oscar-díj nyertesek legszerencsésebb ruhaszín-választása a fekete, 20 fekete ruhát viselő győztes színésznő vihetett haza csillogó aranyszobrot. 
E gyönyörű ruhák között van Nicole Kidman 2003-as Jean Paul Gaultier ruhája, Julia Roberts 2001-es vintage Valentino ruhája és Jessica Lange 1995-ös Calvin Klein ruhája. Második helyen a legszerencsésebb ruhaszín a fehér, 12 fehér ruha távozott díjjal. Ezek között van Renée Zellweger legutóbbi, 2020-as Armani Privé egyedi Armani ruhája és Marion Cotillard art deco sellő ihlette Jean Paul Gaultier ruhája. A harmadik helyen a kék szín áll, 1980 óta 10 gyönyörű ruha nyert, köztük Brie Larson 2016-os Gucci ruhája és Hilary Swank 2005-ös emlékezetes Guy Laroche ruhája, melyben hátul mélyen dekoltált. A negyedik helyen az arany áll 7 győztes színésznővel, akik a szobrocskák színét viselik, és maguk is hazavihetnek egyet, az ötödik pedig a zöld 6 győztessel.

A vasárnapi Oscar gála kapcsán a brit OnBuy.com piactér felmérte,

melyik híresség megjelenése volt a leginkább elismert.

Angelina Jolie (2004), Fotó: Shutterstock/Featureflash 

Ennek alapján minden idők legelismertebb „Oscar-ruháit” a következő hírességek viselték:

Az összeállítás készítésekor megnézték, melyik hírességeket és korábbi Oscar-díjas megjelenéseiket említették leggyakrabban a különböző beszámolókban. A 10 legtöbbször felsorolt külsőt ezután egy táblázatban összesítették, hogy az emberek eldönthessék, melyik híresség viszi el az összesített koronát.

 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás
Oldal tetejére