Business Divat

Együttműködési megállapodást kötött az MDDÜ a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Gazdaság-együttműködés

(MTI) – A hazai divat- és designipar fejlesztésére együttműködési megállapodást kötött a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség – közölte a két szervezet hétfőn az MTI-vel, közös közleményben.

Kép: HEPA

A megállapodásban többek között rögzítették, hogy a szervezetek kölcsönösen támogatják egymást, elősegítik a nemzetközi szervezetekkel történő együttműködéseket, ezzel biztosítva a magyar iparági szereplők számára a kiemelt szakmai támogatást.

Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója a közleményben kiemelte,

az ügynökség 2021-es célkitűzései között szerepel a szakmai együttműködéseik bővítése, illetve a már meglévő partneri kapcsolatok szorosabbra fűzése.

Az együttműködési megállapodást a korábbi közös programok sikereire alapozták, a második alkalommal induló Gyártó Mentorprogramjuk fő szakmai partnere a HEPA.

A közleményben rámutattak arra, hogy az MDDÜ egyik jelentős stratégiai pillére a gyártásfejlesztés, amelynek célja a hazai gyártói bázis megerősítése. A 2019-es adatok alapján a mintegy 7400 textil-és ruházati cég 38 ezer főt foglalkoztatott, bevételeik 80 százalékát az export tette ki, amely nagyságrendileg összesen 424 milliárd forint árbevételt jelent.

A HEPA képzései kollektív, kifejezetten exportorientált felkészítést nyújtanak a magyar vállalkozások számára. A gyakorlati és naprakész ismeretek átadásával hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességéhez és üzleti sikeréhez, továbbá magas színvonalú szolgáltatásokkal segítik a magyar cégek exportfejlesztését, külpiaci megjelenését, amely hozzájárul az ország pozitív nemzetközi megítéléséhez – írják a közleményben.

Szabó Kristóf, a HEPA vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta,

az ügynökség a gazdasági szereplők külpiaci tevékenységének erősítésével járul hozzá az ország fejlődéséhez, ezt támasztja alá a Magyar Divat & Design Ügynökséggel kötött megállapodásuk is.

(MTI/gpe \ guz \ gjé)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .