Iparművészeti Múzeum Dresszkód: szecesszió című divattörténeti kiállítás

Divat

Egy hónappal meghosszabbítják az Iparművészeti Múzeum Dresszkód: szecesszió című divattörténeti kiállítását

Kultúra-iparművészet-kiállítás

(MTI) – Egy hónappal meghosszabbítják az Iparművészeti Múzeum Dresszkód: szecesszió című divattörténeti kiállítását. Az eredetileg vasárnapig tartó tárlat a nagy érdeklődés miatt szeptember 12-ig látható a Ráth György-villában.

A Múzeumok éjszakájára megnyitott kiállítást már több ezren látták. A 20. század eleji nappali és esti viseletek, fürdő- és sportruházatok, legyezők, pompás kalapok és egyéb kiegészítők további négy héten át várják az érdeklődőket a Városligeti fasor 12. szám alatt található Ráth György-villában – közölték.

A kiállítás a századfordulón élő nő gardróbján kívül az életmódjába is betekintést nyújt az Iparművészeti Múzeum Textil- és Viseletgyűjteményéből válogatott tárgyegyüttes segítségével.

A korabeli öltözékek és kiegészítők mellett táskák és napernyők bemutatásával felidézik a szecesszió alkotta új, légies nőideált, aki számára már nemcsak a külcsín, hanem a belbecs is különösen fontossá vált.

A kiállítás szeptemberi zárása után nem sokkal újabb tárlat nyílik a Ráth-villában. A Körforgásban című kiállítássorozatban a Romani Design alkotóinak bemutatkozása következik.

A kiállításról részletesen a múzeum honlapján olvashatsz: http://www.imm.hu/hu/exhibits/view/595,Dresszk%C3%B3d%3A+szecesszi%C3%B3

(MTI/pds \ pbe \ bpt)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .