Blog

Eddig 178 + Print hirdetések ereje

A különböző lapszámok közül az egyik legnagyobb kihívás a cipős-táskás trendeket publikáló lapszámok összeállítása. Sok feladatot jelent a cipős képek gyűjtése, válogatása, rendszerezése, a grafikusnak pedig a tördelés. Van olyan külföldi ügynökség, aki automatikusan küldi a szerkesztőségbe az aktuális szöveg- és fotóanyagát, és van, akiktől kérni szoktam. Ez nem gond, nagyon gyorsan szoktak reagálni. Le kell töltenem a TextilWirtschaft ftp oldaláról a cipő- és táskatrendekhez, a cipős cikkekhez szükséges képanyagot is.
Reggel összeszámoltam,

a  2018. tavasz-nyári szezonra máig 178 db cipős – táskás kép található ennek a számnak a mappájában.

Ezek közül kell kiválogatnom az újságba kerülő modelleket. Tudom, hogy az előrendelések miatt ez az időszak a hazai képviseletek, nagykerek számára is sok munkával telik, de szívesen kérem és fogadom a véleményüket, hiszen ők ismerik az általuk forgalmazott márka, az aktuális kollekció erősségeit. Amúgy a ruházati anyagok fotóanyagának összeválogatása egyszerűbb szokott lenni, már a termékek mérete miatt is.    

Nemrég olvastam az alábbi közleményt, mely szerint

az olvasók kedvelik a printhirdetéseket.

Örömmel csatlakozom a felmérés eredményeinek népszerűsítéséhez a közlemény publikálásával, hiszen minket is érint. Nálunk ma este zárul a hirdetésrendelésHolnap kezdődik a tördelés, bő két hét múlva, szeptember 7-én jelenik meg az 56 oldalas 2017/07. szám. Ha nem akarsz kimaradni, akkor SOS jelentkezz!

„A Bauer Media által megrendelt kutatás szerint az olvasók nem csak a magazinokat, de az azokban megjelenő hirdetéseket is vonzónak találják. 
Az amerikai kiadó ugyan elsődlegesen a lapok értékesítéséből él (ennek megfelelően számos új kiadványt is indítottak), de a hirdetési bevételek is fontosak számukra. Az Equation Research által 600, a Bauer vagy a versenytársak lapjait vásárló nő körében végzett kutatás szerint a megkérdezettek 84 százaléka érzi magát jobban bevonva olvasás közben, mint a tartalomfogyasztás egyéb formái esetében, beleértve az online-t és a televíziót is.  

55 százalékuk részesíti előnyben a print hirdetéseket a televízióban megjelenőkkel szemben; a First for Women és a Woman’s World olvasóinak pedig több mint fele tartja úgy, hogy a reklámok jelenléte számukra a magazinolvasás fontos része. A Life & Style és az In Touch olvasóinak háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy a lapokban megjelenő hirdetések számukra releváns termékeket reklámoznak. Ian Scott reklámértékesítési vezető szerint az eredmények „megerősítik, hogy a magazinjainkban számítanak a reklámok és az emberek szeretik azokat”. A felmérés eredményeit természetesen a potenciális hirdetők minél szélesebb körének is bemutatják majd.” (Forrás: Médiapiac, min online)

Csaba Anna-Mária