Business

Düsseldorf figyel Berlinre és nyit a város felé

Nemzetközi szakvásárok – 2022. NYÁR

TextilWirtschaft + Media Igedo

Természetesen a düsseldorfiak is a fővárosra figyelnek: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy mi fog történni nyáron Berlinben” – mondja Angelika Firnrohr – „az ottani rendezvények még mindig nagyon fontosak számunkra – mondja a Fashion Net Düsseldorf ügyvezető igazgatója. Véleménye szerint

továbbra is működik a klasszikus felosztás: Berlinlehetett volna Frankfurt is – a felfedezés, majd Düsseldorf az „írás” helyszíne

A Rajna mentiek optimisták. „Biztosak vagyunk benne, hogy a járványügyi korlátozások után ismét több látogató fog jönni” – mondja Firnrohr. Az Igedo is optimista: az augusztusi ” Shoes” a Böhler telephelyén már megtelt, a július 21-25. közötti divatrendezvényre van még hely. A Düsseldorfi Divatnapok (DFD) július 20-tól 27-ig tart.

Aline Müller-Schade (Supreme) sokakkal beszélt az előkészületek során, „akik már régóta nem jártak itt, de most mindenképpen vissza akarnak jönni”. Hiába keresnénk oroszországi és ukrajnai látogatókat ezen a nyári rendezvényen. Rövid távolságok, jó megközelíthetőség, széles kínálat és a nagyszerű város új éttermekkel és szállodákkal – ezért Düsseldorf. Ez azoknak a véleménye, akik itt a vásár és a rendelési platform előkészítésén dolgoznak. Düsseldorf újra divatvárosként akar a térképen szerepelni. Ennek érdekében a város új vezetés alatt álló gazdaságfejlesztési ügynöksége a következő három évre hatszámjegyű összeget áldoz. A lakosok és a látogatók is profitálhatnak ebből: jelenleg egy szabadtéri divatbemutató koncepcióján dolgoznak, a részleteket még nem véglegesítették. Várhatók céges partik is, például a Bugatti Holding 75. évfordulója alkalmából.

A rendezvényt megelőzi a munka. Düsseldorfban a szokásoknak megfelelően ingajáratok kötik össze az olyan helyszíneket, mint a 29-es és 30-as csarnok, a Kaiserswerther Straße a bemutatótermekkel, a Bennigsen-Platzon található Surpreme és a Böhler területe. A Düsseldorfi Divatnapok (DFD) helyszínei között júliusban ismét lesz Shuttle járat a látogatók számára. Számos neves kiállító jelentkezett már, de az Igedo szerint még korai neveket mondani.

FASHN ROOMS bővülés

fashn-rooms-duesseldorf-2022-divatmarketing

A düsseldorfi Areal Böhler tökéletes színpaddá válik: Közös tető alatt mutatkozik be a FASHION, ADDITIONALS & GREEN ROOM. Inspiráció és innováció gyakorlati hozzáadott értékkel a kiállítók és a kiskereskedők számára.

Megtapasztalni, felfedezni, kombinálni. Egy olyan világban, ahol szinte minden elérhető egy gombnyomással, keresettek az inspiráló termékek és koncepciók. Izgalmas keverékkel, meglepő termékekkel és vonzó megjelenéssel esélyes a helyhez kötött kereskedelem az online szolgáltatókkal szemben.

Ami számít, az a váratlan, az egyedi – pontosan az, amit egy fantáziadús üzlet nyújtani képes. A 2022. július 23-25. között induló düsseldorfi FASHN ROOMS rendhagyó kiállítás az uniformizáltságból kínál kiutat a nagyobb változatosság és a termék, az érzelem és az élmény tökéletes kombinációja felé. A FASHN ROOMS a divat, a lábbelik és a kiegészítők területén működő német és nemzetközi márkák kiváló minőségű választékáról ismert.

fashn-rooms-duesseldorf-2022-divatmarketing

Újdonság a Böhlernél: „Additionals„,

amely az Igedo szerint „mindannak a kis kiállítása, ami kiegészíti és kíséri a divatot”, mint például az olajok, illatszerek, ápoló- és írószerek, azaz a kiegészítő életmódtermékek. A „zöld szobák” szintén premierjüket ünneplik: „Szeretnénk hidat verni a kereskedelem és a fenntarthatóság között” – mondja Ulrike Kähler, az Igedo ügyvezető igazgatója. Különösen a kis és közepes méretű kiskereskedőknek szeretnék megmutatni, hogy „mi a lehetséges a fenntartható és tisztességesen előállított divat tekintetében”.

Néhány előadást is terveznek. De nem túl sokat. Philipp Kronen szerint:

Nem hisszük, hogy a vásárlátogatók ma sok időt akarnak előadásokon tölteni. Hozzánk jönnek inspirációért, de mindenekelőtt természetesen rendelni.

Azt, hogy a divatipar még messze nem jutott túl a főként a COVID által okozott problémákon, az Igedo is érzi a nyári rendezvények előkészítésekor: „Azt tapasztaljuk, hogy a cipőipar már sokkal nagyobb lendületet és határozottságot mutat, mint a divat” – mondja Kähler – „sok divatszállító még mindig a bizonytalanság fázisában van. 
Ebben a helyzetben az Igedo tulajdonosa, Kronen a pozitív megközelítések ellenére sokkal több támogatást szeretne Düsseldorf városától. 
A koronajárvány és most az ukrán háború is érezteti hatását a rajnai szervezőnél: a kiállítói árak az időnkénti 30%-os csökkentések után ismét enyhén emelkednek, de a Kronen szerint még mindig jóval a 2019-es szint alatt vannak. Ugyanez vonatkozik a saját értékesítési elvárásaikra is. 
Ezenkívül a Putyin invázió a CPM Moscow elvesztéséhez vezetett, amelyet az Igedo a Messe Düsseldorf számára szervezett az orosz fővárosban. Kronen hosszú szünetre készül: „Amíg a Putyin-rezsim működik, addig szóba sem jöhet egy oroszországi vásár. A CPM-et nem lehet egyszerűen egy másik, más helyszínen tartott rendezvénnyel helyettesíteni.”

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .