Business

drupa 2020 – Touchpoint textile

drupa 2020, a nyomtatási technológiák elsőszámú szakvására (2020. június 16-26.)

Lenyűgöző előfoglalásokról számolt be a Messe Düsseldorf. A kísérő rendezvények kínálata tükrözi az ágazat innovációs képességét.  A drupa 2020 szakvásárra 50 országból mintegy 1.800 kiállítót várnak. Az iparág vezető világpiaci szereplőitől a feltörekvő kisebb vállalatokon át az ígéretes induló vállalkozásokig a vállalatok széles skálája bemutatkozik. A kiállítók naprakész felsorolása a www.drupa.de honlapon található.

A drupa 2020 szakvásár kínálati profilja:

  • nyomdai előkészítés / nyomtatás
  • média-előkészítés / többcsatornás megjelenés
  • nyomdai utómunkák / feldolgozás / csomagolás
  • a jövő technológiái
  • alapanyagok
  • eszközök és berendezések / szolgáltatások / infrastruktúra

drupa Cube 2020: Tizenegy nap a jövőről és az inspiráló ötletekről   

A drupa felvázolja az iparágat maghatározó fejlődési irányzatokat, pillantást enged a jövőbe, emellett pedig rendkívül inspiráló. Annak érdekében, hogy minden résztvevőnek a lehető legjobb élményt nyújtsa, komoly beruházást vállalnak a szervezők a szakismeretek magas szintű megosztása érdekében az öt, fórumként berendezett különbemutatón – többek között a drupa Cube keretében. A drupa Cube 2020-ban tartalmilag széles körű, színvonalas és izgalmas témakört kínál, amely ösztönzi a szakembereket, értékes ötletekkel inspirál és                    a változatos formában tartott előadásokkal párbeszédre ösztönzi a látogatókat.

Touchpoint textile

A drupa először kínál önálló különbemutatót a textilnyomtatásról. Az új üzletágak motorjaként és kezdeményezőjeként ez az elkülönített szakmai fórum a digitális textilnyomtatási alkalmazásokban rejlő lehetőségeket világítja meg. A touchpoint textile a legkülönbözőbb ágazatok vállalatait köti össze egymással, teret biztosítva az iparágak közötti együttműködésre, az új projektek, termékek és technológiai ötletek fejlesztésére, sőt a helyi „kicsinyített gyárban” a kipróbálásra is.

A touchpoint textile neves partnerei közé tartozik Európa legnagyobb textilipari kutatóközpontja, a DITF Német Textil- és Szálkutató Intézet. A DITF az ágazat valamennyi területét képviselő ipari partnerekkel közösen mutatja be a drupa szakvásáron, a touchpoint packaging live különbemutató keretében élőben        a „lekicsinyített digitális textilgyárat” és ezzel az átfogóan hálózatba kapcsolt beszállítói láncot is – a megrendelőtől a késztermékig.

A nyomtatástechnológiák világvásáraként a drupa is tükrözi a digitális textilnyomtatás egyre nagyobb jelentőségét, egyúttal pedig hangsúlyozza a seregszemle úttörő és lendületadó szerepét a nyomtatási ágazat új üzletágainak feltárásában. A szakemberek megismerhetik a hálózatba kapcsolt konfekcionálás előnyeit a digitális textilnyomtatás, a szabás és a színkezelés vonatkozásában – mégpedig naprakészen és a legkülönbözőbb termékeken a zászlóktól a pólókon át a táskákig. A jövőben az ilyen, hálózatban összefogott termelési láncokkal a textilipar kis rendelési darabszámok mellett is még gyorsabban és célirányosabban reagálhat a trendekre és a megrendelői igényekre. A legfőbb sikertényezőnek a gyors reagálás, a kreativitás, a rugalmasság és a megvalósítási képesség párosítását tekintik.

A lekicsinyített digitális textilnyomda partnere és támogatója az Assyst (a ruházati digitális iker 3D szimulációja), a Vuframe (virtuális/kiterjesztett valóság), a Mitwill (tervezési hálózat), az Ergosoft és a Caddon (RIP és színkezelés), a HP és a Multiplot (nagyméretű textilnyomás), a Zünd (digitális szabászat), a Juki (konfekcionálás és workflow), a Dommer, a Berger textiles és a Kaspar (mint anyagi támogató). A koncepció tekintetében fontos partner emellett az Albstadt-Sigmaringen Főiskola: a közreműködéssel együtt jár, hogy az új témaköröket a felsőoktatásba is integrálják és hogy felkészítsék a jövő munkatársait az új kihívásokra.

 „A textilnyomtatás a nyomtatási folyamat új fejlesztéseinek köszönhetően egyre gyorsabban terjeszkedik. Ebben egyaránt szerepet kaphatnak a digitális és a hagyományos technológiák” – mondta el az ESMA ügyvezetője, Peter Buttiens. „Örülünk annak, hogy a touchpoint textile különbemutatón, a drupa keretében mutathatjuk be a látogatóknak a hozzáértésünket és a szaktudásunkat a textilipari alkalmazásokban.”

 A textilnyomtatásban lenyűgöző növekedési potenciál rejlik – ennek tükrében saját különbemutatót szentelünk ennek az alkalmazási területnek.

– magyarázta Sabine Geldermann, a drupa igazgatója és a Messe Düsseldorf vásártársaság a nyomtatási technológiákhoz kapcsolódó rendezvényeinek globális igazgatója.

További felvilágosítás: 
 Magyarországi képviselet 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás