Divattrendek 2018. ősz: Női ruházat

Előzetes körkép arról, milyen változásokat tartogat a 2018-as ősz női divatja

 

Női felsőruházati trendek 2018. ősz

Díszes darabok

 

A női felsőruházat változatlanul bízik a dekorációk, a jól kidolgozott részletek és a megkapó színek erejében. Annál jobb, ha az összkép leheletnyivel még vonzóbb – a klasszikus minták és a sziluettek sokszínűsége még kifejezőbbé teszi a modelleket.

A szezon ígéretei – A német kereskedelem szereplői ilyen arányban tervezik, hogy még többet fognak beszerezni az alábbi termékekből. (A fennmaradó hányad nem változtat vagy kevesebbet vásárol.)

 1. Pulóverek: 44%
 2. Kiegészítők: 42%
 3. Mintás blúzok: 41%
 4. Cipők: 36%
 5. Gyapjúkabátok: 34%
 6. Kötött dzsekik: 33%
 7. Táskák: 33%
 8. Vállpántos ruhák: 31%
 9. Techno nadrágok: 31%
  10: Dzsörzé blézerek: 30%

Forrás: A TextilWirtschaft felmérése a 2018. ősz női divatjáról

SZABÁS

Beszélhetünk-e még egyáltalán jól öltözöttségről és klasszikus stílusról, ha a casual ennyire elural mindent? Az elegáns megjelenés változatlanul fennmarad, izgalmas anyagok és sokrétű szövetfelületek fogják gazdagítani. Az összképet a blézer teszi teljessé, amely többnyire laza zakó vagy másfajta dzseki képét mutatja. Aztán ott nélkülözhetetlen a ruha – nem árt, ha most is egyszerre nőies és játékos. Így aztán a nadrágkosztümnek marad az a szerep, hogy a legdivatosabb viseletként tartsák számon.

EGZALTÁLT

Vannak még tartalékok a női divatban. Sok előrejelzés abból indul ki, hogy a diszkóhatás, a fémes felületek, a szokatlan színek és a cuki, giccses részletek a jövőben is a „hab a tortán” szerepét fogják játszani. A nők amúgy is most kezdik csak felfedezni, hogy többre is vállalkozhatnak. Erre lesz jó a bársony, akárcsak a figyelemkeltő blúzok, a fodros nadrágok és az intarziás pulóverek. A különleges darabok ereje minden szezonban újra megmutatkozik.

BŐSÉGES

A többszörös választás lehetősége már régóta gyakorlat a divatban, akárcsak az minden mindennel viselhető (Anything goes) elv. Ennek ellenére itt is van némi változás. Ilyen például a sziluettek lopakodó, de kitartó átalakulása. A népszerű szűk fazonok mellett a volumen deréktól felfelé és lefelé egyaránt erőteljesebbé válik. Legyen szó blúzról vagy pulóverről, kabátról vagy nadrágról – mindnél lehetséges opció a hangsúlyosabb váll, a szélesebb mandzsetta vagy a bővebb nadrágszár. Mindez jó közérzetet kölcsönöz, és növeli annak esélyét, hogy sokan így rejtsék el az alakjukat.

ÉRZÉKI

A legfontosabbak az anyagok: a bársonnyal, a műszőrmével és a gyapjas kötött felületekkel sok érzelem költözik a divatba. Legyen finom, puha érzés, ha az ember belebújik a ruhába – ezt a hatást ismét sok nőiruhagyártó igyekezik elérni. További pluszpont, hogy a buja színek már messziről vonzzák a nőket. Akárcsak a minták gazdagsága a nőies indáktól a csillagos égig.

(TextilWirtschaft)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Oldal tetejére