Divattrendek – 2018. ősz: Férfi-felsőruházati trendek

Férfi-felsőruházati trendek 2018. ősz – új távlatok

 

Megkezdődött az irányváltás. A férfiruhák az eddigiektől eltérő anyagokból készülnek, az üzleti viseletnek is kényelmesnek kell lennie. Mindeközben a sportruházat megújulásra vár.

 A 2018-as őszi szezon ígéretei

A német kereskedelem szereplői ilyen arányban tervezik, hogy még többet fognak beszerezni az alábbi termékekből. (A fennmaradó hányad nem változtat vagy kevesebbet vásárol.)

 1. Szuper streccs farmerek 51%
 2. Különleges pólóingek 43,8%
 3. 3D-mintás kötöttáru 42,5%
 4. Minimálnyomású ingek 42,4%
 5. Karcsúsított üzleti ingek 41,1%
 6. Bolyhos felsők 40%
 7. Mindennapi használatra szánt kabátok 39,5%
 8. Sportcipők 38,1%
 9. Barna és olíva színárnyalatok 37,1%
 10. Chino nadrágok 35,8%

Forrás: A TextilWirtschaft felmérése a 2018. ősz férfidivatjáról

VISSZA A GYÖKEREKHEZ

Ez az, ami a férfi-felsőruházatot mozgásba hozza. Az igazán jó anyagok, a tweed, a kord és a gyapjú iránti vágyat tükrözi, kockákkal és pepita mintával az erősen strukturált anyagokon. Mindez sosem tűnt el igazán, de az utóbbi időben ritkán találkoztunk velük a divat csúcsain. A klasszikus modellek megújulnak, új fazont kapnak, és új módon kombinálják őket. A változásokból nemcsak az öltöny, a zakó és a nadrág profitál, jut belőlük az utcai viseleteknek is. Markáns pamutanyagok jelennek meg.

 • Jön a kockás (Carl Gross Black Line)
 • Hagyományos modern megfogalmazásban (Oscar Jacobson)
 • Gyapjúnadrágok, laza tálalásban (Brax)
 • Mesteri fonott kötés (Bugatti)

2018 őszi UTCAI VISELET, LOGÓMÁNIA, RETRO SPORT

 

Ez a három irányzat napjainkban nemcsak a legfelsőbb kategóriákban arat rendkívüli sikert. A fiatalos üde stílust, a laza szabásvonalakat és az erőteljes színeket a hétköznapi divat is használja a dzsekik, bolyhos felsők, pólók és kapucnis felsők csoportjában. A kihívást az jelenti, hogy a meghatározó darabok kiegyensúlyozott módon jelenjenek meg a kollekcióban, és látható legyen, hogy milyen egyszerűen viselhetők. Legjobban a sneaker illik hozzájuk.

 • Villódzó színek (Original Penguin)
 • Saját logó (Joop! Jeans)
 • Farmer tréningnadrággal (Jack & Jones)

KORSZERŰ KÉNYELEM

Az avantgárd változások eredménye nem mindig bizonytalan, lehet az másmilyen is. Hódít a gyapjú, de letisztultabban, könnyű, puha dzsörzék, bő parkák és szabadban való viseletre is alkalmas, strukturált kötöttek formájában. Az egyre népszerűbb hétköznapi kabát igen finom stílusmegoldásokkal tör az élre. A fekete és a fehér színek alternatívájaként megjelennek a szürkés tónusok és sokféle barnás árnyalat. Marad a karcsú szabás, de már nem számít újdonságnak.

 • Progresszív kötés (Marc O’Polo)
 • Trendi kabát (Lodenfrey)
 • Félúton az elegáns és a hétköznapi között (Roy Robson)
 • Minőségi darab (S4-Jackets)
 • Színblokkok (Nowadays)

FÉRFIAS CASUAL

 Vágyunk rá, miközben a könnyű műszállal töltött szuperdzsekik fogynak a legjobban. A parka abszolút trendi viseletté válik. A katonás jellegről terepszínű dzsekik gondoskodnak, akárcsak a durva pamut, a kord és a vastag twill. Előretör a férfias olíva szín és a természetes barna. Kívül viselt vastag, ingszabású felsők, kockás ingek, vastag kötött pulóverek kövezik ki a farmer útját, amely a hatásos megjelenés legnagyobb forgalmat hozó darabja.

 • Olajzöld színű és nyers (S.Oliver Red Label)
 • Kedvelt a bárányszőr (PME Legend)
 • Egyre több kapucni (Schneiders)
 • Laza és erőteljes (Fil Noir)
 • Különböző anyagok (Camel active)
 • Férfias farmer (Boldessarini)

MEGFELELŐ SZEZONIDŐZÍTÉS 2018 ősz

Férfi-felsőruházati trendek 2018. ősz: A speciális témakörök és az alkalmak kitalálása nagyobb mozgásteret ad a külső behatásoktól mentes önállóságra.

ÖSSZPONTOSÍTÁS. KEVESEBB ÁRU, NAGYOBB NYERESÉG
Kiemelt témákra koncentrál az alapterület, kisebb raktárkészlet, gyors utánszállítások, nagyobb haszon. A kereskedelem és az ipar koncentrálja tevékenységét.

MERCHANDISING (ELADÓHELYI ÉRTÉKESÍTÉST FOKOZÓ TEVÉKENYSÉGEK)   
Épp ideje, hogy új jelleget öltsön a férfidivat. De hogy hívjuk fel a figyelmet a kord visszatértére és a könnyű zakókra?

KEMÉNY HARC TÖRT KI
a telített öltönypiacon a legjobb helyekért, árakért és eseti értékesítési ötletekért. Már nem elég az egymásra épülő Baukasten elemekkel dolgozni.

ÚJDONSÁGOK  
leginkább a nadrágok ALAPANYAGÁBAN jelentkeznek. Felértékelődnek a farmer és a flatfront nadrágok.

A CASUAL STÍLUS ELŐRETÖRÉSE
visszaszorítja az ingviseletet. Nő a hibrid modellek és a divatos DÍSZÍTÉSEK, ANYAGMINŐSÉGEK jelentősége.

A KÖTÖTT ÉS A DZSÖRZÉ NYERÉSRE ÁLL
A komplett megjelenés, a funkcionalitás, valamint a streetwear és athleisure divat erőteljes térnyerése növeli a termékkör jelentőségét.

VERSENY ÉS ÁRHARC    
Egyre több piaci résztvevő kíván hasznot húzni a könnyű pehely- és steppelt kabátok, valamint a parkák divatjából. Érthető, magas szinten akarják tartani a forgalmat.

(TextilWirtschaft)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Oldal tetejére