Divattrendek 2017. ősz: Női felsőruházat

Ismét másként keverednek a stílusok, a puha anyagokat sportos beütés teszi újszerűvé
Harmonikus kontrasztok

Trend 1 & Trend 2

KERESZTCSÍKOK ÉS VIRÁGOK

Ügyes kombináció: a nőies minta sportos társat kap, ez teszi kiegyensúlyozottá az összképet. Jövő ősszel a két legerősebb impulzus a színes csíkozás és a pliszírozás lesz – mély színtónusokban, harmonikusan, de egyáltalán nem unalmasan. Figyelmet érdemelnek az új ruhahosszak.

RALI ÉS INDÁK

Az egymástól távolálló stíluselemek keverésének napjainkra hangolt mintapéldája: hímzés kerül a színes rali-csíkokra, a bátor színkombinációban, az i-re a pontot egy bő volant blúz teszi fel. A nadrág jól mutatna egy egyszínű inggel vagy egy egyenes vonalú pulóverrel is. A lényeg a nőies és sportos elemek megfelelő elegyítése.

Trend 3 & Trend 4

FÉRFIAS ÉS NŐIES

Hangsúlyos szerepet kapnak a férfi-felsőruházat által inspirált alapanyagok a finom kárómintástól a tyúklábmintás szövetig, és jól belesimulnak a kollekciókba. Izgalmasak a fazonok, a kemény, férfias megjelenést jól ellensúlyozzák a szalagos, fodros és játékos mintázatú blúzok és topok.

KÉNYELEM ÉS ELEGANCIA

Ki mondana le a kényelmes nadrágokról? Előbb a tréningnadrágok törtek be a piacra, most pedig új fazonok jelennek meg. Az anyagok mindig lágyan elomlóak, amelyekhez kiegészítésül jól mutat a sportos pulóver. Érdekesek a nőies felsőrészek, amelyek némi eleganciát lopnak az összképbe. Arról, hogy ez ne tűnjön soknak, a dzsörzé nadrág gondoskodik.

Trend 5 & Trend 6

SZÍNEK ÉS KONFEKCIÓ

Ilyen már rég nem volt: visszatérnek az erős színek a konfekcióba. Ismét divatba jönnek a piros és burgundi tónusok, még a kabátokon és a dzsekiken is, és jut szerep a mély, kékes-zöldes árnyalatoknak is. Különösen megnyerőek ezek a színek a puha gyapjú, bársony és szatén, valamint a strukturált dzsörzé és a gyapjúhatású kötött felületeken.

PLISZÍROZOTT ÉS KÖTÖTT

Az újszerűség két főszereplője egy csapásra a fősodorba kerül. A kötöttek vitathatatlan sikeréhez feltörekvő témaként a pliszírozás kapcsolódik, egyensúlyt teremtve a sportos és a nőies stílus között. Amúgy is sok minden a kontrasztokról szól, bolyhos és sima, csillogó és matt felületek ellenpontozzák egymást. Csupán egyetlen szabály érvényesül: a megjelenésnek coolnak kell lennie!

A TÍZ LEGFONTOSABB NŐI TÉMA 2017 ŐSZÉN

Leginkább erre vágyik a német kereskedelem:

  • Kiegészítők: 47%
  • Farmer: 42,5%
  • Ingek logókkal és mintákkal: 40,7%
  • Táskák: 35,6%
  • Kötött dzsekik: 35,5%
  • Cipők: 31,3%
  • Alkalmi ruhák: 29,9%
  • Csípőig érő pulóverek: 29,7%
  • Dzsörzé blézerek: 29,1%
  • Mintás gyapjúdzsekik, kabátok: 26,6%

Forrás: a TextilWirtschaft című német szaklap felmérése 259 vállalat beszerzési felelőseinek megkérdezése alapján

TextilWirtschaft

Oldal tetejére