Divattrendek 2016. ősz-tél: Férfi divat

A klasszikus zakó napja leáldozott, a modern kivitelben azonban sok lehetőség rejlik

Mi növelheti a bevételt?

Zakóból nem egyszerű pontosan rendelni és jó üzletet csinálni. A kiindulási helyzet világos: a klasszikus zakót már alig keresik, sokan már meg is kongatták felette a vészharangot. Épp ezért az új anyagok és a puha felületek aktuálisabbak, mint valaha. Újdonságot jelentenek és jól eladhatóak a vastag, puha zakóalapanyagok, mivel a gyártók a sportos casual stílusban egyre finomabb, gyakran munkába is hordható modelleket kínálnak. A gyapjú és a gyapjúkeverékek helyébe a dzsörzé lép. A legdivatosabbak ráadásul a női divatból ismert anyagok, a buklé és a bolyhos minőségek megjelennek a férfidivat felső szegmensében is. Mivel az anyagok terjedelmesek, vastagok, a zakó bélés nélkül vagy félig bélelve készül, de még így is jó a tartása. Az egymás felett viselt rétegek, mellények új lehetőséget nyújtanak arra, hogy a zakó még sokoldalúbb ruhadarabbá váljon.

Tipp: Nyomott mintás ing öltönyhöz

Nem kell a nyomott mintától tartani. A forgalmi adatok tanúsága szerint a nyomott ingeket többé nem lehet rétegtermékeknek tekinteni, és a tendencia tovább javul, nagyok a növekedési lehetőségek. A kockás épp nem túl népszerű, mert sok férfinak tucatszám van ilyen ing a szekrényében. A csíkos nagy érdeklődést keltett az alapanyagvásárokon, sokak szerint azonban nyárspolgári és klasszikus. Jól fogynak viszont az egyszínűhöz közeli anyagok, ám ezeket is felülmúlják a játékos nyomott minták. A minimál-nyomatok, amelyek jól illenek a casual öltözethez, és felfrissítik a szabadidőruhákat, a klasszikus, öltönyszerű viseletet pedig lezserebbé teszik.

Részletkérdések

KORD?
A klasszikus kord kevésbé érdekes, ám farmerszerű változata a fősodor részévé válik. A progresszív játékosok újra a hetvenes évek makrokordját viselik.

Camel active
RÖVIDEBB? A nadrághossz lerövidül, efelől nincs semmi kétség. A felhajtott nadrágszár alternatívája a levarrt felhajtás lesz.

Alberto
SZAKADT? Sokak örömére új életre kel a szakadt (destroyed) farmer. A nadrágokra foltok kerülnek, sőt, lesznek, akik levágják az alsó szegélyt is.

PME Legend
CARGO? Megjelennek a cargo nadrágok elegánsabb változatai – lesz belőle gyapjú hatású, oldalzsebes és vasalt éllel készült is.
Brax

(TextilWirtschaft)

Oldal tetejére