Business

Digitalizálás, individualizálás, fenntarthatóság

Ispo Munich: Fókuszban az ágazat három megatrendje

 Mara Javorovic/ TextilWirtschaft

Több mint 2900 kiállító mutatta be újdonságait – február 3-6 között – az Ispo Munich vásáron a müncheni vásárterületen. A kiállítással egyidőben számos sporteseményt rendeztek a belvárosban is. A kiállítás idén először foglal el 18 csarnokot, a kiállítók 89%-a külföldi. A 2018 évi rendezvényt 20 000-nél is több látogató kereste fel.

Az Ispo Munich kiállítói a sporttermék szektor három fő trendjére fókuszálnak: a digitalizálásra, az individualizálásra és a fenntarthatóságra. Az ágazat digitális átalakulása nemcsak az Ispo Academy előadásaiban jelent meg, hanem az idén másodszor önállóan megrendezett Ispo Digitize Area területen is. Idén mutatkozott be először az E-Sport Arena, ahol a látogatók élőben tapasztalhatták meg az e-sportok élményét. A hagyományos téli sportok mellett öt csarnokban mutatkozott be néhány más sportág: a nagy népszerűségnek örvendő mászósportok, valamint a fittnesz és a jóga. 

Az Ispo Award díjazottjait már a vásár megnyitása előtt nyilvánosságra hozták. Az „Év terméke” címet az alábbi termékek kapták meg:

  • A Health&Fitness kategóriában a díjat az amerikai Life Fitness cég „Platinum Club Series” futópadja kapta, amely egy alkalmazás segítségével a tréninget digitális közösségi eseménnyé teszi.
  • Az Outdoor kategóriában a német Grüezi bag – Kultschlafsack GmbH „Biopod DownWool Nature“ márkanevű hálózsákja kapta, amely 100%-ban természetes anyagból készül.
  • A téli sportok kategóriájában a svájci Mammut Sports Group AG „SOTA HS Hooded Jacket“ nevű háromréteges síanorákja nyert, amelyet forradalmian új technikával készítettek: anyaga mindkét irányban rugalmas, ún. 4-way stretch kötött kelme lélegző és vízálló bevonattal. 3D felületét varrásnélküli technikával alakították ki, a kritikus helyeken pedig Primaloft szigeteléssel látták el.
  • A Team&Social Sports kategóriában a dániai Select Sport A.S. első digitális Ultimate iBall-ja nyert, amely valós időben képes információkat adni mint a labda sebességéről és a lövési pozícióról.
  • Az Urban kategória nyertese a portugál Berg Outdoor márka Sordo bakancsa, amely teljes mértékben biológiailag lebomló anyagokból készül.
Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás