A+A-szakvasar-duesseldorf-2023

Business

Digitalizáció és fenntarthatóság

Az A+A szakvásár újdonságai

Az A+A 2023 kiállításon „Az emberek számítanak” mottó jegyében számos kiállító vállalat mutatja be a biztonságos és egészséges munkavégzés innovatív megoldásait és koncepcióit. Idén a digitalizáció és a fenntarthatóság megatrendjei alkotják a vezető nemzetközi vásár tematikus keretét. 
A látogatók izgalmas fórumokra, valamint széleskörű, nemzetközi vonzerővel bíró kongresszusi programra is számíthatnak: a 38. Nemzetközi Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Kongresszusra, valamint a WearRAcon Europe-ra, amelyet idén először rendeznek meg Németországban az A+A részeként, és az exoskeleton technológia legújabb fejlesztéseit és trendjeit mutatja be. (Exoskeleton­*- olyan külső vázszerkezet, ami az ember testére csatolva kiegészíti vagy helyettesíti az illető saját izmait.) 
Az A+A szervezői a csarnokkoncepciót is megváltoztatták, optimalizálták a kiállítási terület útvonait: A csarnokokat tematikusan, a hasonló termékek és szolgáltatások térbeli közelségében helyezték el. Ez megkönnyíti a látogatók számára, hogy megtalálják a saját érdeklődési körükben kiállító vállalatokat, és könnyebben eligazodjanak a kiállítási területen. Újdonság, hogy a 16. és 17. csarnokban a vállalati ruházat, a 15. csarnokban pedig a korszerű munkavédelmi ruházat gyártásához szükséges alkatrészek és tartozékok teljes választéka kerül bemutatásra.

 WearRAcon Europe Konferencia

Képesnek lenni arra, hogy egy súlyos sérülés ellenére újra járni tudjunk, hogy súlyos nehéz alkatrészeket segítség nélkül kezelni, vagy egyszerűen csak kényelmesen és tartósan fej feletti munkát végezni – az exoszkeletonok előnyei már már számos iparágat meggyőztek, az Exoskeletons viselhető eszközök már sikeresen használatosak az iparban és a kereskedelemben is. Jelenleg a globális vezető elemzők az exoszkeletonok globális piacának volumenét 2030-ra több mint 20 milliárd dollárra becsülik.

Az A+A 2023 első alkalommal ad otthont a WearRAcon Europe konferenciának is, amely az arizonai WearRAcon konferencia európai kiadása. Itt kutatási és fejlesztési szakértők, valamint vállalatok mutatják be és vitatják meg az újdonságokat és trendeket a külső vázak területén. A WearRAcon Europe 2023 konferencia új betekintést nyújt majd az exoszkeleton rendszerek ígéretes világába különböző perspektívákból és az A+A kongresszussal együtt jövőbe mutató impulzusokat biztosítva, és ideális keretet kínálva a tudományos és ipari fókuszú diskurzushoz.

„Az exoskeletonok egyre fontosabb részét képezik a modern munkavédelemnek, ezért aktuális és előremutató téma, amellyel aligha lehetne optimálisabban foglalkozni, mint a világ legjelentősebb, a világ legnagyobb munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi szakvásárán – magyarázza Dr. Urs Schneider, a Fraunhofer Gyártástechnikai és Automatizálási Intézet vezetője.

A 38. Nemzetközi Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Kongresszus kiegészíti a WearRAcon-t a modern munkaeszközök kiválasztásának és biztonságos használatának szempontjaival. 
Az A+A 2023-as kongresszuson a munkavédelem szereplői és döntéshozói az ipar, a szakmák, a közigazgatás, a politika és a tudomány képviselői a nemzeti és globális politikai előrelépéseket és a legújabb stratégiákat, mint például a „Vision Zero”, valamint az alkalmazásorientált kutatásokból származó foglalkozástudományi eredményeket vizsgálják meg.

Trendfórumok a munkahelyi biztonságról és védelemről

Az A+A a nemzetközi trendfórumokkal, valamint az egyéni védőeszközökkel (PPE), a tűz- és környezetvédelemmel vagy a vállalati katasztrófavédelemmel kapcsolatos termékekkel és megoldásokkal, egészen az ergonómiai és egészséges munkahelyi kialakítással kapcsolatos termékcsaládokig a fenntartható munkahelyi biztonságot és egészségvédelmet az új munka világában a nemzetközi figyelem középpontjába helyezi.

Kiemelkedő figyelem övezi az A+A vezető nemzetközi szakvásárt

 Napjainkban a nemzetközi szinten is egyre szorosabban összefonódó világunkban fontos szerep jut a beszállítói láncokra is kiterjedő fenntartható munkavédelemnek és munkabiztonságnak. Ennek érdekében hívta életre az 1984-es évben a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO, International Labour Organisation) a munkahelyi biztonság és a foglalkoztatás-egészségügy világnapját.
Az egyéni védőfelszerelések, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy vezető világvására és szakmai konferenciája, az A+A a szakvásár tanácsadó testületével karöltve a #WelttagfürSicherheitundGesundheit hashtag segítségével minden kommunikációs csatornán keresztül kiemelten foglalkozik a világnappal, és tartalmas bejegyzésekben hívja fel a figyelmet a szakterületen világszerte tapasztalható változásokra.

Munkabiztonsági és munkavédelmi trendfórumok

A munka- és egészségvédelem iparban, kisiparban, közigazgatásban, politikában, valamint a tudományos életben dolgozó szereplői és döntésekért felelős vezetői az A+A 2023 kongresszus keretében vitatják meg a nemzeti és a világméretű politikai kezdeményezéseket és megelőzési stratégiákat, mint például a „Vision Zero” célkitűzéseit, és az alkalmazott tudományos kutatás munkavégzésre vonatkozó új eredményeit.

 A 2023. október 24. és 27. között megrendezésre kerülő A+A 2023-ra már online is kaphatók jegyek az alábbi linken. Az eTicket megvásárlása kettős előnyt, pénz- és időmegtakarítást kínál. Az aplusa.de oldalon a látogatók nem csak a jegyregisztrációt találják meg, hanem minden fontos iparági információt és a vásárlátogatáshoz szükséges gyakorlati tippeket és eszközöket is, mint például a virtuális vásári katalógus és számos személyre szabott szolgáltatás a vásárlátogatás megtervezéséhez, vagy az interaktív csarnokterv. 
A vásárlátogatáshoz és a városban történő egyéb utazásokhoz a Messe Düsseldorf és a Rheinbahn Düsseldorf-Ticketjét ajánljuk. A város területén kívüli utazásokhoz az eezy ticketet vagy a Rheinbahn és a VRR egyéb jegyajánlatait ajánljuk.

MAGYARORSZÁGI KÉPVISELET

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .