Business

Digitális gyártósort állít üzembe a Caprice

A cipőgyártás automatizálása

TextilWirtschaft

Caprice –

Ismét a digitális gyártást fejleszti Pirmasensben a Wortmann csoporthoz tartozó Caprice. Legújabb beruházásával tovább fejleszti a modelltervezés és gyártás automatizálását. Most saját kutató-fejlesztő központjában helyez üzembe egy digitális gyártósort. Ebben az új berendezésben a cipőgyártó cég a 3D tervezést és nyomtatást, a kaptafa szkennert, egy automata foto-teleportáló egységet és egy digitális bőrszabó berendezést kapcsol össze.

A meglevő kaptafákat, a talpakat, a sarkokat és a cipőhöz szükséges kiegészítőket úgy módosították, hogy azokból az új modell 3D-ben nyomtatható legyen. 

Mindeközben a Caprice szerint a digitális gyártás során a cipőforma kialakítása teljesen digitálisan történik. Ennek alapján történik meg a bőrből a cipő alkatrészeinek kiszabása, majd a cipő összeállítása. A cég szerint az új beruházás hatszámjegyű összegbe került.

„Számunkra elengedhetetlen, hogy a vállalat minden területén folyamatosan új technológiákat valósítsunk meg minőségi szintünk további emelése érdekében. Az új digitális gyártósor üzembevételével most lehetőségünk nyílik kollekcióink gyors fejlesztésére és speciális szériák legyártására is”, mondja Jürgen Cölsch, a Caprice igazgató-tulajdonosa.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás