Business

dfv Médiacsoport: 80 éves Peter Ruß, a felügyelőbizottság tagja

Magunkról

Fotó: Wonge Bergmann

Peter Ruß több mint 25 éven át rendkívül sikeresen dolgozott a közgazdasági, pénzügyi, kontrolling, informatika és HR területek felelőseként a dfv cégvezetésében. Október 31-én ünnepli 80. születésnapját.

2021 október 31-én, vasárnap ünnepli 80. születésnapját Peter Ruß, a dfv Médiacsoport felügyelőbizottsági tagja. A kiadói tevékenység mellett elsősorban a cég meghatározó pénzügyi és közgazdasági területeit felügyeli és fő kontaktszemélyként tartja a kapcsolatot a tulajdonos Lorch családdal.

 Peter Ruß tapasztalt üzletember, elismert pénzügyi szakértő és gyakorlott kiadóvezető. Szorosan kötődik a nevéhez a cég sikeres fejlődése: Több mint öt évtizede dolgozik a cégért és pénzügypolitikájával, gazdasági tevékenységével jelentősen hozzájárult a dfv kiadványok – magas minőség és újságírói függetlenség által jellemzett – biztos alapjainak létrehozásához.

A dfv médiacsoport, mint Németország és Európa egyik legnagyobb független szakmai médiavállalata 2020-ban mintegy 110 millió eurós árbevételt ért el. A cég jelenlegi 47 %-os saját tőkearányával a koronaválság ideje alatt is képes olyan fontos korszerű technológiákba invesztálni, mint a mesterséges intelligencia és az adatújságírási megoldások, valamint maga is fejleszt, de kiadványaival terjeszkedni tud új gazdasági területek irányába is.

Peter Ruß széleskörű tapasztalatai és jó időpontérzéke, hogy a további sikerek érdekében mikor kell a kiadó működését átalakítani, rendkívüli jelentőséggel bírnak a médiacsoport számára: A tulajdonos családdal együttműködve 2020-ban generációváltást hajtott végre a kiadó vezetésében, amelyet azóta is nagy figyelemmel követ.

Peter Ruß kiadói kereskedői képzéssel kezdte karrierjét, majd még egy üzemgazdasági diplomát is szerzett. 1970 nyarán közgazdászként a Deutscher Fachverlag Gmbh. (dfv Mediengruppe) ellenőrzési vezetője lett. 1981-ben került a cégvezetésbe, amelynek elnöki posztját 2003-ban kapta meg. Több mint 25 éven át rendkívül sikeresen dolgozott a közgazdasági, pénzügyi, kontrolling, informatika és HR területek felelőseként a vezetésben. 2007-ben átkerült a felügyelőbizottságba, amelynek további tagjai a többségi tulajdonos Andreas Lorch, valamint tulajdonostársa Catrin Lorch.

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .