Divat

DESIGN hét 2017

A 2004-ben első alkalommal megrendezett Design Hét Budapest rendezvénysorozat mára tíznapos eseménysorrá nőtte ki magát, pozíciója megerősödött az európai rendezvények sorában.

Design Hét Budapest // Budapest Design Week

2017. 10. 06–15.
A programsorozatban egyaránt megtalálhatók a nagyközönség számára szervezett események (kiállításmegnyitók, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások), szakmabelieket érintő rendezvények (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, konferenciák, díjátató gálák, stb.), illetve olyan elemek, melyek kifejezetten a gazdasági döntéshozókat segítik munkájukban (befektetői találkozók, esettanulmányok bemutatása, előadások, workshopok). A szervezők a saját szervezésű programokon túl lehetőséget nyújtanak a legkülönbözőbb szakmai partnerek önálló bemutatkozására is (múzeumok, intézmények, iskolák, üzletek, designstúdiók, galériák, stb.). A fesztivál védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.

Michael Anastassiades a Design Hét 2017 sztárdesignere

2017. október 5-én a Caracalla Design Days szakmai napján 14 órakor kezdődik majd az angol sztárdesigner Michael Anastassiades előadása.

Nyitott Stúdiók

Szerszámok és gépek zaja fogadja majd a FabLab látogatóit is, ahol 3D-printerek és CNC-marógépek egyszerre alkotják meg a tervezett formákat. Fotó: Rácmolnár Milán

Idén 17 műhely nyitja meg kapuit a Design Hét Budapest Nyitott Stúdiók programjában: http://designhet.hu/2017/program/programType/nyitott-studiok

A szervezők a programfüzet mellett a Design Hét Budapest honlapján is feltüntetik a Nyitott Stúdiók programban részt vevő minden egyes műhelynél, hogy pontosan mikor látogatható, és milyen meglepetéssel várja közönségét.
Érdemes jó előre átnézni, hogy melyik alkotó bemutatóját választjuk, hiszen nem ritkán előzetes regisztrációhoz kötött a programok látogatása, lévén valódi műhelyek nyitják meg kapuikat, ahol az eszközöket működés közben, biztonságos körülmények között lehet megtekinteni.

Információk

http://www.designhet.hu/2017/,

https://www.facebook.com/pg/budapestdesignweek/events/?ref=page_internal

Az eligazodást segíti a júniusban megjelent – letölthető

Design Map  és  programfüzet   

Nem korlátozódik a fővárosra a programsorozat. Pécs, Sopron, Budapest mellett Győrben is lesz Design Hét:

Pécs: 2017. szeptember 29. – 2017. október 08.
Sopron: 2017. október 6-15.
Győr: 2017. október 6-15.