Business Divat

Különleges karácsonyi üzenetek

NEW YORK-i kirakatok

Ulrike Howe / TextilWirtschaft

Címlapkép: Macy’s. Higgy a szerelemben, higgy az egyenlőségben, higgy a Mikulásban. A New York-i kereskedelem (a képen Macy’s) idén karácsonykor a bátorság ösztönzésére felhívó üzeneteket közvetít. 

New York-i karácsonyi bevásárlást tervezne? Hát ez idén nem lehetséges. Ennek ellenére a New York-i kereskedelem karácsonyi díszbe öltöztette üzleteit. A turisták hiányoznak, ám a kirakatok képei körbejárják a világot. 
Az idei karácsonyi szezonban a New York-ban élő emberek és mindazok erejét,  állóképességét ünneplik, akik a Corona-válság idején, amely különösen erősen sújtotta New York-ot, kiálltak embertársaik mellett. Három jó példa.

1.Bergdorf Goodman

A luxus áruház kirakataiból teljességgel hiányzik az áru. Ehelyett olyan élénk színekben pompázó (polikromatikus) tükrökből készült betűkkel töltik ki a felületet, amelyek inspiráló szavakká állnak össze, mint szerelem, boldogság, béke és egység.

Idén a Bergdorf Goodman a „Bergdorf Goodness” kampány részeként a City Harvest és a CARES-Mentoring – az éhség és az egyenlőtlenség elleni küzdelem mellett elkötelezett nonprofit szervezetekkel. Decemberben minden hétfőn az árbevétel 3% -át – akár 100 000 USD-ig – a két szervezetet támogató Goodness Adományozó Alapnak ajánlja fel. A kampányban a Bergdorf Goodman termékcsalád több mint 70 márkája is részt vesz.

2020.karácsonyi kirakatok: Bergdorf Goodman

2.Macy’s

A Macy’s16 különböző nyelven mond köszönetet az első választóknak. Az egymást követő képeken rajzfilmszerűen megtervezett kirakatok sorrendje egy élénk New York-i utcai jelenettel kezdődik. Animált jelenetek manókkal és motiváló üzenetek, például „Higgy a szerelemben”. Az utolsó kirakatban a „Köszönöm” felirat betűi egy digitális képernyőn táncolnak, amelynek mozgását a kirakat előtti mozdulataikkal irányíthatják a járókelők.

2020.karácsonyi kirakatok: Macy’s a járvány segítőit köszönti

3.Saks Fifth Avenue

A Saks Fifth Avenue karácsonyi kirakata „Így ünnepelünk” felirattal emlékeztetik a járókelőket a szeretteikkel töltött idő fontosságára. A Fifth Avenue felé néző hat kirakat túlméretezett ünnepi jelenetekben mutatja be, hogyan töltik az ünnepeket a New York-i lakosok a metropolisz ikonikus helyszínein, pl. egy zenés táncos rendezvény a Times Square-en, ahol a Broadway színházak találhatók. A következő kirakatban egy klasszikus fodrászüzletben láthatók gyerekek és plüssjátékok. Függővasúton utazó házaspár, egy táncos diák, aki autogramot kap egy balerinától, egy Food Truck.

2020.karácsonyi kirakatok: Saks Fifth Avenue megmutatja, hogyan ünnepelnek a New York-iak

1/10-Saks-Fifth-Avenue

kép 1 / 10

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .