Divat

Csillogós maszkokkal egészült ki a Kiscelli Múzeum divattörténeti kiállítása

Kultúra-divat-kiállítás

(MTI) – Csillogós, divatos maszkokkal egészült ki a Kiscelli Múzeum Ragyogj! – Divat és csillogás című divattörténeti kiállítása, amely szeptemberig, a tervezettnél hosszabb ideig újra látogatható. Július 3-án, 3 hónap után, 3 időszaki kiállítással nyit újra a Kiscelli Múzeum. 

A tárlatot – amit nemrég az év kiállítása szűkített listájára is beválogatott a zsűri – áprilisig tervezték a szervezők, azonban a koronavírus-járvány miatt a múzeumban nem volt más esemény, így a kiállítás a tervezettnél tovább maradhat nyitva.

Szatmári Judit, a tárlat kurátora, a múzeum textilgyűjteményének vezetője csillogós, egészségügyi maszkokkal egészítette ki a már meglévő divattörténeti bemutatót. Volt olyan tervező, aki a már kiállított flitteres estélyihez tervezett „koronavírusbiztos” kiegészítőt, de a múzeum saját maszkot is készített. 
A divattörténeti kiállítás körüljárja, hogyan fejlődött a csillogás divatja a 18. századtól napjainkig, egyúttal bemutatja azt is, hogy az ember öltözködését mennyiben befolyásolja a reprezentáció, a státus és mennyiben az egyéni döntés. Erzsébet királyné esküvői ruhájának csillogós uszálya mellett Medveczky Ilona csillogós fellépőruháját vagy a USE dizájner darabjait mutatják be a Templomtérben.

Az anyag gerincét a Kiscelli Múzeum textilgyűjteménye adja, ami a klasszikus darabok mellett sok kivételes kortárs darabot is felvonultat, így látható lesz Abodi, Artista, Camou, Je suis belle, Konsánszky Dóra, Tóth Bori vagy USE Unused ruhái is.

(MTI/ vrzs \ brr)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás