Business

Cseh startup a kívánatos logisztikai fejlesztésekről

Gazdaság-szállítás

A logisztikai fejlesztések irányát a kézbesítési idő és a szállítási útvonalak lerövidítése, az óriási központi raktárakat felváltó kisebb depók, a vásárlók minél pontosabb tájékoztatása és a futárok képzése határozza meg a következő öt évben – közölte a mesterséges intelligenciaalapú kiszállítási megoldásokat kínáló DoDo. 

A cseh startup cég szerint a következő időszakban egyre nagyobb lesz az elvárás az aznapi kiszállítás iránt. Mivel ehhez elengedhetetlen a precíz útvonaltervezés az aktuális és a várható forgalmi helyzet figyelembevételével, egyre inkább felértékelődnek a technológiai megoldások a logisztika területén.

Újra kell gondolni a raktározás gyakorlatát is: egy, a város szélén fekvő óriásraktár már nem lesz elegendő az egyre magasabb elvárások teljesítéséhez. A DoDo szerint ehelyett mindinkább a sok, kisebb kapacitású depó használata fog elterjedni.

Nagymértékben felértékelődik a következő években a vásárlókkal folytatott kommunikáció is, ugyanis az ügyfeleknek a gyorsaságon kívül fontos a kiszámíthatóság. A cseh startup vállalkozás szerint ennek alapja is a megfelelő technológia alkalmazása és a tökéletes tervezés.

Rámutattak a fenntartható kiszállítás jelentőségére is. E téren a dízelüzemű járművek elektromosra cserélése és az adatelemzés játssza a főszerepet.

Emellett fontos a futárok képzésének fejlesztése, illetve munkakörülményeik javítása. A futár személye felértékelődik a webshop és a vásárló közötti kapcsolatban, mivel az ügyfél a vásárlás során személyesen kizárólag vele találkozik – mutattak rá.

A DoDo, a V-Sharp befektetési alap tagjaként „utolsó két kilométeres” szállítási megoldást nyújt vállalati ügyfelek számára. A vállalat több mint 1600 futárral és 800 autóval rendelkezik, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és Németország több mint 50 városában van jelen.

(MTI)

 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .