Divat

Colour Obsession – a VALBONA Leather új, színpompás kollekciója

A budapesti Villa Bagatelle-ben mutatta be új, nyári, Colour Obsession kollekcióját Kabo Valbona. 
A VALBONA márka azoknak a nőknek szeretne állandó társa lenni, akiknek a nap során számos szerepben kell helytállniuk, így a stílusos megjelenés mellett a praktikumot is szem előtt kell tartaniuk. Az anyagválasztásnál a tartósság mellett a fenntarthatóság és az egyediség kap kiemelt figyelmet, így minden táska és kiegészítő kiváló minőségű bőrhulladékból készült marhabőr és velúr kombinációjával. A kis szériában készülő darabok színvilágát változatosság jellemzi. A táskák a hagyományos sötét és natúr árnyalatok mellett élénk színekben, meglepő színkombinációkban és mintákkal is elérhetőek. A tervező WORKING MOM táskát a 13. International Designer Awards verseny (https://idesignawards.com/fashion.html) 2019. márciusban bronzéremmel jutalmazta.

 Az évszakra jellemző színárnyalatokban elkészített praktikus táskák és kiegészítők frissességet és eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek. A kollekciót három, egymásba tökéletesen illeszkedő táska alkotja; egy nagyobb shopper, egy pénztárcaméretű clutch és egy testhez simuló válltáska. Minden darab számos, a mindennapokat megkönnyítő apró részletet és megoldást tartalmaz. A shopperhez egy karabineres bőrszíj segítségével rögzíthetők a kisebb táskák, így azok tartalma mindig kéznél és biztonságban van csakúgy, mint a női táskákban sokszor elkallódó kulcsok. A napközben a shopperben rendszerezőként helytálló válltáska estére egy mozdulattal elegáns kiegészítőként használható, amelynek első zsebébe stílusosan illeszkedik a kis méretű clutch.

Az új, Colour Obsession kollekció darabjai a VALBONA Leather márkára jellemző bőr és velúr kombinálásával készültek. A kisszériás darabok 19 különböző színben kaphatók, és szinte a teljes színskálát felölelik. A hagyományos natúr és sötét színek mellett izgalmas – királykék, mentazöld, narancssárga, fukszia vagy az év hivatalos divatszíne, a korall – árnyalataiban is elérhetőek.

A táskák a http://valbonaleather.com/ weboldalon, valamint egyedüli magyar táskamárkaként a Salamander két prémium üzletében, a Váci utcában és a MOM Parkban kaphatók.

VALBONA − CLAM by vargareni kooperáció

A VALBONA nyári kollekciójának színfoltja a a CLAM by vargareni márkával való együttműködés. Varga Renáta ékszertervező az új kollekció minden színváltozatához a Valbona márka logójával díszített vidám és extrém fülbevalókat készített.

A tervezőről

A közgazdász Kabo Valbona gyermekkori álmát váltotta valóra, amikor 2015-ben sorsfordító elhatározással Barcelonába ment, ahol egy bőrdíszműves segítségével öltöttek testet táskatervei. 2016 nyarán készült el első kollekciója, amelynek darabjai először kis budapesti és frankfurti dizájner üzletekben voltak elérhetőek. 2018 szeptembertől a Salamander – a magyar táskamárkák közül elsőként – két budapesti prémium üzletének kínálatába is felvette, így azóta a szélesebb közönség is megismerkedhet vele.

A CLAM by vargareni márka

Varga Reni 2017-ben alapította a CLAM by vargareni márkát. Az ékszerek a tervező saját ízlésvilágát, valamit az aktuális ékszertrendeket tükrözik. Minden CLAM ékszer alapja a világ legegyenletesebb szemű gyöngye: a delica gyöngy. A gyöngyöket a tervező a saját stílusát követve bojtokkal, láncokkal, különböző geometriai formákkal egészíti ki, ezzel biztosítva az ékszerek egyediségét. A tervező szívesen játszik a színekkel, a formákkal, s az aszimmetria is gyakran visszaköszön a munkáiban. Kollekcióit aprólékos kidolgozással és egyedi formatervezéssel készült fülbevalók, karkötők és nyakláncok alkotják.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás