Business

Caprice: új talptechnológia

A németországi cipőgyártó (Pirmasen) kibővíti szabadalmazott technológiáját. Következő, 2019. tavaszi–nyári kollekciójában bemutatja a Blue Oxigen elnevezésű újítást, amely érezhetően javítja a lábak klímáját. 
A cég tájékoztatása szerint a talp újfajta kialakításáról van szó, amely az OnAir-talpbetéthez a talp külső részén megfelelő módon kialakított nyílásokon keresztül minden lépésnél friss levegőt juttat.  A lépések folyamatos pumpáló hatására a levegő apró perforált nyílásokon keresztül félgömbalakú kamrácskákba áramlik, majd a következő nyomással lökésszerűen távozik. Ily módon dinamikus levegőmozgás jön létre, amely kellemesen száraz és friss klímát hoz létre a cipő belsejében.   

A nyílásokon át történő folyamatos levegőáramlás ezenkívül a nedvesség távozását is lehetővé teszi. Mindezt a gyártás során a talpba beépített háromrétegű hálószövet teszi lehetővé. Nem használnak ragasztóanyagot, és garantált, hogy a talpon keresztül nem jut nedvesség a cipőbe. A külső réteg ezenkívül – rácsszerű szerkezete folytán – igen ellenállóképes, így óvja a lábat az egyenetlen talaj okozta kellemetlenségektől is. A beépített víztaszító és légáteresztő képességgel rendelkező elválasztó réteg friss levegő bejuttatásával segíti a talpon belüli áramlást, míg a legfelső réteg a hideg vagy a meleg ellen véd.  
A Caprice új Blue Oxygen kollekciója jövő tavasszal kerül piacra.

A BLUE OXYGEN működését bemutató videó

A klímaszabályozó kényelmi technológiák területén a Caprice-nak már bejegyzett szabadalmai vannak: az OnAir belső talp és az OnAir Antishokk rendszer. A márka úgy tudja a komplex technológiákat divatos fazonokkal kombinálni, hogy a megszokott árszínvonalat is tartja, mondta Jürgen Cölsch, a Caprice ügyvezetője. A Wortmann-csoporthoz tartozó céget (ugyanezen csoporté többek között a Tamaris és a Marco Tozzi márka is) 1990-ben alapította Kurt Cölsch és Horst Wortmann, és azt a korábbiakhoz hasonlóan a Cölsch család irányítja. A márka a 19,95 és 79,95 euró közötti árkategóriájú női kényelmi bőrcipőkre specializálódott, és az elmúlt évek során jelentős modernizációt hajtott végre. A pirmaseni telephelyen a mintakészítés történik korszerű módszerekkel, a gyártás pedig Mianmarban, Pakisztánban, Kínában és Bangladesben folyik. Az első próbasorozatok Albániában készülnek. (DM)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás