Divat

Budapesti Divatiskola tanévvégi divatbemutató

BDI Divatshow a MOMKultban

 

A Budapesti Divatiskola (BDI) végzős hallgatóinak vizsga-divatbemutatója 2019. június 13-án volt a MOMKultban. 

 

A divatbemutatót az idén végzett Női szabók bemutatója nyitotta, DIOR inspirálta vizsgamunkáikat mutatták meg a közönségnek. Dior újító szellemével megreformálta a II. világháború utáni női öltözködést. Új sziluettje a „New Look”, a karcsú szabászat, mely alapja a hangsúlyozottan alakkövető felsőrész, melyhez lebegő „tölcsért” utánzó szoknyákat kombinál, és ezeket a karaktereket női szabóink is beépítették munkáikba.

Az elsőéves divattervező-hallgatók PATCHWORK elnevezésű témájukkal következtek. Foltvarrás, vagyis több szerkezeti részből varrtak öltözetet, ami a rész és egész viszonyát kutatja, ezáltal a kész ruha új dinamikát kap. Az elsősök ezt szűkítők eltüntetésére, korunk gazdaságos anyagfelhasználására vagy akár az anyag újrahasznosításának lehetőségére hívták fel a figyelmet.

Az est fénypontja a divat- és stílustervezés szakon végzett hallgatók kapszulakollekciói voltak, inspirációs forrásuk a „Little house on the prairie”. A hét divattervező különböző formákban jelenítette meg gondolatait a színpadon:  Fodrok játékaÚt a Valhallába, Kicsi ház Zoboron, Modern préri és Bohémség, Totemállatok farmja és  Jelen.

A végzős tervezők: Asbóth Réka, Fenyves Csilla, Gulyás Eszter, Hidegkuti Lilla, Kutas Orsolya, Németh Kata és Szabó Bora.

  • Budapesti Divatiskola
  • info@divatiskola.hu
  • Fotó: Tuszinger Károly
Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás