Divat

Budapest Central European Fashion Week: közel hatezer látogató

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Divat & Design Ügynökség november 4. és 10. között a Budapest Central European Fashion Week-et. Idén új helyszíneken, de a már megszokott színvonallal találkozhatott az a közel hatezer látogató, aki részt vett a 2020-as év magyar tervezők által megálmodott tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató bemutatókon.

MDDÜ, Fashion Tech Summit 2019

MDDÜA Magyar Divat & Design Ügynökség által szervezett divathét már a hét elején elkezdődött. Ennek egyik kiemelkedő eseménye volt a november 7-én a MOME campusán megrendezett Budapest Fashion & Tech Summit. A nemzetközileg elismert szakértők előadásaik során olyan divatipart érintő aktuális kérdéseket boncolgattak, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció és a divat kapcsolata, illetve az innovatív üzleti megoldások vagy a hazai márkák különböző piaci lehetőségei. A hagyományteremtő jelleggel megrendezett konferencia célja, hogy Budapest felkerüljön a fenntartható divatfővárosok palettájára és iránymutató szerepet töltsön be a közép-európai régió fenntarthatóbbá tételében.

November 8-án, pénteken a belvárosi Tesla Event Kult adott otthont a fiatal tehetségek és a nemzetközi tervezők kollekcióinak, ViktoriaVarga és CAKO, illetve  Green Carpet Award díjas olasz tervező, Gilberto Calzolari is itt mutatta be legújabb darabjait.  

A Budapest Central European Fashion Week-en láthatta a közönség annak a hat hazai tervezőnek a legfrisseb kollekcióit is, akik a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjában vesznek részt, és akik sikerrel szerepeltek a milánói divathéten. Az Abodi, az Artista, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle és a Zsigmond Dóra menswear magyar márkák iránt kiváltképp nagy volt az érdeklődés, teltház fogadta a kifutóra lépő modelleket.

Meghívást kaptak olyan hazai és nemzetközi divattervezők, mint Jean Gritsfeldt (UA), vagy Patrick Mcdowell (UK), illetve divatszakértők, hírességek és influencerek, például a félmillió követővel rendelkező Aureta, vagy az olasz Irene Colzi. Ázsia is képviseltette magát Wenjun Lau és Mademoiselle Yulia személyében.

BCEFW - Bálna 2019 ősz

A három nap során olyan, a divatszakmában méltó helyet elfoglaló nevek látogattak el, mint a Diet Prada párosa, a Dazed and Confused és a Cut magazin újságírója, Kristen Bateman, a Vogue Italia, a Vanity Fair és az újhullámos Kunst Magazin és a Fucking Young! szerkesztői is, de jelen volt a Vogue Arabia és a Harper’s BAZAAR is, utóbbi divatszerkesztői Budapest ikonikus helyszínein tartottak fotózást a magyar márkák válogatott darabjaiból.

1-ZA014696_big

 „A 2019-es őszi Budapest Central European Fashion Weeket óriási sikernek könyvelhetjük el: megdupláztuk a meghívott nemzetközi influencerek, újságírók és a külföldi – például olasz, mexikói, orosz – buyerek számát, illetve több mint 150 hazai újságíró, fotós, videós jött el a három nap alatt, hogy hírt adjon a magyar tervezők legújabb kollekciójáról. Közel 6.000 embert láttunk vendégül az esemény szervezőiként, azaz idén több mint 1.000 fővel látták többen a divatbemutatókat mint 2018-ban. Nem lehetünk továbbá elég hálásak annak a több, mint 300 embernek, aki erőn felül teljesített, hogy az eseményünk zökkenőmentes legyen, és hogy a közel 40 hazai és nemzetközi tervező sikeresen mutathassa be a 2020-as tavaszi-nyári kollekcióját. Minden tekintetben túlszárnyaltuk az elvárásainkat, és bízunk benne, hogy a rendezvényünk évről-évre egyre népszerűbb lesz. – nyilatkozta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

A szervezők egyik fő célkitűzése, hogy a főváros még aktívabban bekapcsolódjon a divatipar nemzetközi vérkeringésébe, illetve egyúttal szeretnék elérni, hogy a szakma a divat és fenntarthatóság régiós központjaként azonosítsa Magyarországot.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás