Business

Brnói vásártársaság

Nemzetközi szakvásárok

 

Csehország gazdasága 2023-ban

Számos nehézség ellenére a cseh ipar 2022-ben viszonylag jól állta a sarat. A termelési volumen a január és szeptember közötti időszakban az ár- és a naptárhatás kiküszöbölésével 1,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának értékét. A feldolgozóipar a negyedik negyedévben 80,5 százalékos kihasználtsággal dolgozott, ami ugyan alacsonyabb az előző negyedévnél, de jobb az előző évinél. A stabilitás érdekében a Cseh Nemzeti Bank novemberben már nem emelte tovább az alapkamatot: a kétszámjegyű inflációtól függetlenül a kéthetes letéti kamatlábat változatlanul 7 százalékon hagyta és intervenciókkal is támogatja a cseh koronát. A lakosság és a vállalatok anyagi terheinek csillapítása változatlanul az állam feladata. Ebből következően az adósságráta 2023-ban a becslések szerint a GDP 46 százalékára emelkedik.

A Brnói Vásártársaság 2022-es gazdasági eredménye

A vásártársaság bevétele 644 millió cseh koronát, mintegy 27,9 millió eurót tett ki, az üzleti eredmény pedig 2022-ben 6 millió cseh korona avagy mintegy 251.000 euró volt. Lukas Helan kereskedelmi igazgató és Radoslav Klepac nemzetközi igazgató összegezték a tavalyi fejlődést:

Már a 2022 elején tudtuk, hogy ez az év csak a takarékoskodásról szól. Mindezek ellenére elértük az erre az évre kitűzött gazdasági célunkat.

BVV95 – 95 éve ad egymásnak találkozót Brnóban az egész világ

A Brnói Vásártársaság idén ünnepli alapításának kilencvenötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Brnói Vásártársaság a városi önkormányzattal és néhány helyi vállalattal karöltve szervez május végére egy ünnepséget változatos kulturális, sport- és szórakoztató programmal a széles nagyközönség számára.

Szakvásárok 2023-ban

 • STYL / KABO, 2023. február 17.–19., 2023. augusztus 19.–21.

brno-sty-kabo

A STYL és KABO divat-, cipő- és bőrdíszmű-szakvásáron rendszeresen vonultatják fel a kiállítók a kereskedőknek és a beszerzőknek legújabb kollekcióikat. A STYL és KABO szakvásárokat évente kétszer, idén ráadásul a hatvanadik jubileumi alkalommal rendezik meg. A kínálat szinte valamennyi szegmensre kiterjed a klasszikus divatáruktól a szabadidős ruházatig, az alsóneműktől a ruházati kiegészítőkig és divatékszerekig. A legújabb kollekciókat a szakvásár alatt egy divatbemutató program keretében, egy  a kiállítási csarnokban épített kifutón mutatják be.

 • Brnói építőipari szakvásár, 2023. március 2.–4.
 • PRODITE – GYERMEKEKNEK, 2023. március 2.–5. 

A PRODITE (GYERMEKEKNEK) a gyermekáruk vezető fogyasztói szakvására a Cseh Köztársaságban. A vásáron a gyermekeknek szóló legkülönbözőbb termékek gyártói találkoznak a végfelhasználókkal, gyermekáru-szakkereskedőkkel és gyermekruházati szakemberekkel.

 • OPTA, 2023. március 3.–5.

Az OPTA az optometristák és szemüveg-szakkereskedők vezető szakvására Csehországban, ahol a vezető világmárkák mutatják be a következő szezonra szánt kollekcióikat.

 • ANIMAL TECH Nemzetközi Állattenyésztési Szakvásár és Cseh Nemzeti Jószágkiállítás, 2023. április 22.–26.
 • Stainless, 2023. május 10.–11.
 • IDET     2023. május 24.–26.
 • PYROS, ISET  2023. május 24.–27.

A védelmi ipar bemutatkozásának egyik fontos színtere az alapításának harmincadik évfordulóját idén ünneplő IDET szakvásár, amellyel párhuzamosan rendezik a tűvédelemre és biztonságtechnikára és a kapcsolódó szolgáltatásokra szakosodott PYROS és ISET seregszemléket is.

 • URBIS SMART CITY FAIR, FUTURE MOBILITY, 2023. szeptember 19.–21.
 • MSV, Transport a Logistika, Envitech, 2023. október 10.–13.
 • Caravaning Brno, GO, REGIONTOUR, 2023. november 2.–5.
 • Festival Life!, 2023. november 24.–26.

Magyarországi képviselet: BD-EXPO Kft

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .