Divat

Brinkus-Vándor Kata szőnyegszobrász megújította márkáját

Brinkus-Vándor Kata közel 20 éves tapasztalattal a háta mögött 2022-ben új alapokra helyezte a márkáját. Ebből a megújulási folyamatból született meg a KATA BRINKUS ATELIER, ami egy sokkal komplexebb szolgáltatás- és termékportfólióval szolgálja ki meglévő és új dizájnérzékeny vevőit.

A kreatív műhely az egyedi tervezési feladatok mellett kisszériás szőnyegek és kisebb lakberendezési tárgyak gyártásával is foglalkozik. A különleges és testreszabott Handtuft technológiával készített egyedi darabok egytől egyig mind művészi alkotások, melyeket a tervező változatlan minőségben készít, s juttatja el a megrendelőhöz a világ bármely pontjára. 

Fotó: Sárosi Zoltán (RugStones szőnyegcsalád egyik darabja)

Egyedi luxus szőnyegek kifinomult dizájnnal

A mai Handtuft technológia segítségével színvonalas design szőnyegeket tudunk gyártani, amelyek nemcsak időtállóak, de előállításuk során kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, mint korábbi társaik. Így egyedi termékeinkben párosul az esztétika és a fenntarthatóság.

A KATA BRINKUS ATELIER utóbbi évek alatt elkészült, egyedi igényekre szabott prémium kategóriás handtuft termékei egytől egyig Brinkus-Vándor Kata szőnyeg szobrász tervei alapján a legnagyobb precizitással és odafigyeléssel készültek.

A szőnyeg ma már sokkal többet jelent, mint egy dekoratív padlódísz, vagy egy alárendelt szerepet képviselő lakberendezési tárgy.

– Brinkus-Vándor Kata

Természetes és újrahasznosított anyagok, új technológia és precizitás:

Fotó: Belléncs Era

Áttört hatású szőnyegek „Légies klasszikusok prémium minőségben.”

 • A handtuft szőnyegek stabil szerkezete és sűrűsége lehetővé teszi egy új dimenzió megjelenését a szőnyeg felületében. A robusztus egybefüggő felület áttörésével, azaz a lyukak kialakításával Brinkus-Vándor Kata áttört hatású szőnyegei könnyedséget és légiességet sugároznak.
  Fotó: Ratki Janos Kereg
 • Világító szőnyegek – „Szabadalmaztatott technikai megoldás, mérnöki precizitással.” 
  A világító szőnyegek mintázata valamint a beépített LED-ek színe és intenzitása különleges atmoszférát biztosítanak az adott enteriőrnek. Az E-Rug izgalmas kiegészítője lehet egy magánlakásnak, lobbinak, bemutatóteremnek vagy irodának.
 • Applikált szőnyegek – „Matériák találkozása innovatív megoldásokkal.” 
  Három típust különböztetünk meg az applikációs kollekcióban: a felt and tuft, a Swarovski kristályokkal díszített és a fémbetétes szőnyegeket. Ezek a termékek egyfajta luxus életérzést sugároznak emelve ezzel az adott enteriőr színvonalát.
 • 3D-szőnyegek – „Tapintható stílus, prémium minőségben.” 
  A 3Dszőnyegek olyan plasztikus felületek, ahol a szálhossz pozitív-negatív váltakozása alakítja ki a szőnyeg felületét. A formák tökéletes plasztikáját a különböző hosszúságban „belőtt” fonalkötegek, és kikészítéskor azok precíz kézi nyírása biztosítja.

A tervezőről

2003-ban a tervező elindította a Brinkus Rug Art saját dizájnmárkáját, melynek fő profilja a prémium minőségű egyedi szőnyegek és lakberendezési kiegészítők, úgy mint: asztali és padlóvázák, tükrök, puffok, ajándéktárgyak, falburkolatok tervezése és gyártása volt. Brinkus-Vándor Kata szőnyeg szobrász 1991 óta mindezidáig közel 30 kiállításon vett részt alkotásaival.

(Kata Brinkus Atelier)

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .