Divat

Bő, bővebb, nadrág

2019-ES TAVASZI NŐI RUHÁZATI TRENDEK

Leonie Christians / TextilWirtschaft

Az új sziluettek nagyobb volument, több teret engednek a mozgásnak. A kényelmes viseletet az anyagok is elősegítik: fő szabály, hogy elomlónak kell lenniük – még a farmernek is.

A trapézszárak egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak, miközben a bő és egyenes szabású szárak immár az összeállítás nélkülözhetetlen elemei. Igaz ez a sportos joggingnadrágokra éppúgy, mint a nőies Marlene-nadrágra.

 

Új sziluettek: a terjengős

Rövidített nadrágszárak uralják az összképet. Ezzel egyidejűleg sok bő- és hosszúszárú modell is felhívja magára a figyelmet. A lényeg a lazaság. Részletek: kötött öv a derékrészen, nyitott vagy átfordított szegélyek. 
A hölgyek felbátorodnak. A pizsamanadrágokra emlékeztető modellek és a feltűnő fodrok informális megjelenést biztosítanak, mégis egyre gyakrabban jellemzik az utcaképet. A kezdeti nehézségeket legyűrve immár a sziluett bevett darabja lett a culotte.

Culotte (francia = nadrágszoknya, bő térdnadrág):

Ma már minden kollekciónak része a bő szárú culotte nadrág. Nehéz stílusba illeszteni, mivel a lefelé bővülő, lábszárközépig érő nadrág mintha csak magas nőknek készült volna. Ezért alapvetően fontos eladáskor a stílustanácsadás. A divatot bátran követők bluzonnal és kiscsizmával, mindenki más sportcipővel és egyenes szabású (boxy) toppal viseli. (https://divatmarketing.com/divatlexikon/)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás