vetlenyi-alma-blooming-passion-2021

Divat

Blooming Passion: fenntarthatóság, családi örökség és digitalizáció

Az ALMA 2022. tavaszi-nyári kollekcióját a tervező, Vetlényi Alma személyes öröksége ihlette: Alma művészcsaládban nőtt fel, édasapja, Vetlényi Zsolt festőművész alkotásai révén érték az első művészeti benyomások. Ezek a korai hatások érzékelhetőek a munkáiban is. A családi gyökerekhez visszatérve a kollekció közös alkotás révén született meg. Alma édesapja és édesanyja kezei is nyomot hagytak a tavaszi-nyári kollekció darabjain.

Az alapanyagokat a tervező és édesapja együtt festette meg, Vetlényi Zsolt budapesti műtermében. A festészeten keresztül kialakult családi értékek így köszönnek vissza a reprodukálhatatlan kézzel festett textil mintákban. A darabokat a tervező édesanyjával, Szende Ritával véglegesítette, aki a márka jobbkeze a modellezési és gyártási folyamatokban.

vetlenyi-alma-blooming-passion-2021
Fotó: Albert Alianna

A kollekció legnagyobb autentikus értéke e kézzel festett textilekben rejlik, játékosságát pedig a minták véletlenszerűsége adja, melyeknek magas minőségű textilek adnak alapot, mint például a tiszta selyem, lenvászon és az áttetsző, légies selyem organza. A textilek és minták rétegződése új és új felfedezni valót rejt magában. Az áttetsző rétegeknek és letisztult sziluetteknek köszönhetően a darabok izgalmas kombinációs lehetőségeket kínálnak a változatos szettek kialakításához. 

A kézzel, hulladékminimalizálási szabászati eljárással készült kollekció a fenntartható luxus és a magyar gyökerekhez való visszanyúlás tökéletes ötvözete. A tervezés fontos sarokpontja, hogy ebben is ragaszkodott a tervező gyökereihez: minden darab Budapesten készül el, Alma szülővárosában.

Vetlényi Alma a Hungarian Fashion & Design Agency és a Camera Nazionale della Moda Italiana mentoráltjaként a Milan Fashion Weeken megvalósuló Fashion Hub Market eseményen mutatta be elsőként 2022 tavaszi-nyári kollekciójának kiemelt darabjait. A kreációkat egy izgalmas együttműködés keretében az ARe csapata digitalizálta, így bárki a telefonja segítségével meg tud ismerkedni az egyedi és fizikai állapotában el nem készült darabokkal is. A digitalizáció révén így életre kelnek az ALMA designok, amelyeket csak a pontos igényeknek megfelelően gyárt le a márka a fenntarthatóság és a hulladékminimalizálás elvének jegyében.

Kampányvideó: https://www.youtube.com/watch?v=7aFrRjl7i7k

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .