Business Divat

BERLINI DIVATHÉT

A piacnak szüksége van Berlinre

A Spree folyó menti napok ismételten megmutatták, hogy a divatszakma strukturális változásainak éppen eme nehéz időszakában még fontosabbak a találkozóhelyek. És attól függetlenül, hogy néhány ezer látogatóval több vagy kevesebb látogató érkezett a Berlini Divathétre, a látogatottság igazolta a legtöbb rendezvény szükségességét. Így még tovább fejlődött a Kraftwerkben tartott Neonyt, amely a fenntarthatóság témakörében tartott konferenciák és fenntartható kollekciók bemutatóhelyeként szolgál. A kiállítók általában jóval elégedettebbek voltak, mint még egy fél évvel ezelőtt. Hasonlóak voltak a vélemények a Premium vásáron is, amelyen többnyire izgalmasnak ítélték a márkák új elrendezését és a Panorámáról olyan hírek jöttek, hogy a látogatók a rendkívül megterhelő őszi üzletmenet ellenére a korábbiaknál kevésbé voltak pesszimisták és figyelemmel érdeklődtek, tájékozódtak.

Itt-ott azt hallani, hogy a nagy kereskedőcégek a vásárlási limiteket minden választékrészben „fűnyírós módszerrel” fogják csökkenteni. Azonban gyakrabban esett szó arról, hogy sok beszerző új alternatívákat keres, a termékeket a korábbiaknál sokkal alaposabban megvizsgálja és differenciáltabban kezeli a beszerzési limiteket. 

TextilWirtschaft trendinfo

Itt a cipő, ott a blézer. Streetwear, igen. Vagy inkább elegáns? Mi a trend? Mely témák serkentik az üzletet? És hogyan válaszoljunk az elmúlt év szeszélyeire? A Panorama első napján tartotta Gudrun Allstädt (TextilWirtschaft) és
Michael Werner (TextilWirtschaft) TREND-INFO beszámolóját az őszi-téli női és férfidivatról. A lapban közölt trendinformációkat ilyenkor kiegészítik a legfrissebb szakvásári – nemzetközi bemutatók tapasztalataival, és számos ötletet adnak a vásárlátogató kereskedőknek is. Most először live – azaz élőben is közvetítették az előadást, és egy rövid ideig videón is meg lehetett nézni.

PANORAMA

PREMIUM

Vita a helyszínekről

Lesz-e nagy, közös berlini kiállítás egy helyszínen Tempelhofban? Jörg Wichmann, a Panorama ügyvezetője jelezte, hogy kész lenne a Premium kiállítással való együttműködésre. Eközben Anita Tillmann, a Premium Group vásárszervező cég főnökasszonya más terveket forgat: „Mi is hosszú ideje intenzív tárgyalásokat folytatunk Berlin városának illetékeseivel, mivel Tempelhof perspektivikusan megfelelne arra, hogy a Premium Group minden rendezvényét egy helyre költöztessük. Célunk, hogy Berlin a divat és a digitalizáció nemzetközi központjává fejlődjön”, mondja Tillmann. „Ennek során azonban a Seek, a Premium, a Show & Order és a Fashiontech innovációs konferencia és vásár egy helyszínre telepítését tartjuk elsődlegesnek.” Eddig ezeket a kiállításokat (Station, Kraftwerk és Aréna)  három különböző helyszínen tartották.

(TW)

 “AZ ETIKUS DIVATTERMÉKEK MÁR NEM TEKINTHETŐK RITKASÁGNAK címmel külön bejegyzésben számolunk be a berlini „Zöld” vásárok-ról.  

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás