Business

Berlin Fashion Week: Energia és inspiráció

Félévente kötelező programnak számít nálunk a berlini utazás. Nagyon jól kell beosztani a rendelkezésre álló időt, hogy a tervezett látnivalók, tárgyalások valóban kipipálhatóak legyenek.

Mivel elég nagy távolságokat kell rövid idő alatt bejárni, igénybe szoktuk venni a vásárok shuttle-buszos szolgáltatását. Eddig ezek kisebb-nagyobb Mercedesek voltak, de nem sokkal az idei vásárok nyitása előtt derült ki, hogy ez lesz az utolsó alkalom. A Mercedes Benz nem hosszabbítja meg a szerződését a Mercedes-Benz Fashion Week Berlin szervezőjével, a New York-i IMG-vel. Az autógyár a jövőben az új divattervező-nemzedék támogatására kíván koncentrálni, e téren a Német Divattanács, a Fashion Council Germany fogja segíteni.

2017. júliusban a PANORAMA, a PREMIUM, a Show & Order és a Greenshowroom & Ethical Fashion Show Berlin megtekintésére készültünk. A vásárlátogatások impulzusokat adnak, feltöltenek, és egyben kommunikációs platformok, hasznos kellemes szakmai beszélgetésekre, ismerkedésekre nyílik lehetőség.

PANORAMA

no images were found

Mindig a Panoraman kezdünk. Már az első csarnokban feltűnt, mennyivel színesebb a kínálat. A TextilWirtschaft trendelőadásának meghallgatása megerősítette az első benyomásainkat.  Szinte mindegyik nagy német cipőmárka kiállított a vásáron. Egyre erősebb a farmeres kínálat is.

A szervezők értékelése pozitív: „A tizedik Panorama Berlin teljes sikert aratott. Látszik, hogy a vásárok fontosabbak, mint valaha, ami az információ és a kommunikáció iránti, folyamatosan növekvő igényből adódik. Tovább erősítjük a közösségi aspektust a következő szezonokban. A beszerzők lelkesen fogadták az életstílustermékek integrálását az egyes szegmensekbe, ezért a jövőben nagymértékben növeljük ezek részarányát” – nyilatkozta Jörg Wichmann, a Panorama vezérigazgatója. 

PREMIUM

Elégedettek voltak a Premium szervezői is. „Nagyon jó volt a vásárok trendtémáinak és új koncepcióinak a fogadtatása. A rendezvényeket tudatosan azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy kellő tartalmat és megfelelő impulzusokat kínáljunk az iparnak” – vont a mérleget Anita Tillmann, a Premium Group ügyvezető partnere.

Show & Order

A téli kiállításhoz képest jelentősen nőtt a kiállítási terület, fantasztikus helyszín a Kraftwerk. Ideköltözött a gyermekáruval foglalkozó Cookies Show is. A felső szinten lévő jubileumi Versace-kiállításról a július 25-i bejegyzésben írunk.

ETHICAL FASHION SHOW BERLIN

Nemcsak a kiállítás, hanem a TextilWirtschaft által a harmadik napra szervezett Fashion Fair Summit „beszélgetés” re való regisztráció miatt is kötelező program volt számunkra. Az előző évinél több igényes, hordható kollekciót láttunk. Az új helyszín alkalmas, jó választás volt, a látogatók szívesen időztek itt. Azonban a többi vásártól való távolság kicsit riasztó.

Az utazás során azért voltak – a körülményekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos – negatív tapasztalataink is. Minden alkalommal, minden szakvásári látogatáskor 2 csomag (50 db)  DivatMarketinget viszek magammal a TextilWirtschaft vásári standjaira. Ez elég megterhelő, komoly súlya van ennyi lapnak. Viszonylag közel laktunk a Panorámához, és a taxisofőrök bizony nagyon udvariatlanok voltak, amikor meghallották a címet. Akkor is, ha épp csak megérkeztek, és nem régóta várakoztak.