Business

Benetton: „Mezítelenül, mint Szent Ferenc“

Benetton, TextilWirtschaft

MARKETING akció

Tobias Bayer/ TextilWirtschaft

Ismét a Benetton szekerét tolja a Luciano Benetton – Oliviero Toscani páros. Mindketten nagy fontosságot tulajdonítanak a reklámnak. A legújabb kampányban sok ruhátlan test látható

A Benetton ruházati kereskedelmi lánc provokatív reklámmal igyekszik megismételni régi sikereit. A legújabb kampányban ruhák helyett meztelen testek láthatók Oliviero Toscani fotóin, aki az alapító Luciano Benettonnal együtt tért vissza a céghez.
A kampány címe Nudicome, és központi eleme egy különféle bőrszínű fiatalokból álló csoport, akik szorosan összekapaszkodva pózolnak a kamera előtt. A cég nyilatkozata szerint a felvétel a Benetton alapításkori értékeit tükrözi: „A sokféleség, az egyenlőség és a jövőbe vetett hit elfogadása sohasem volt ennyire sürgető, mint most.” 

Az akció része egy videofilm, amelyet egy szentbeszédre emlékeztető szöveggel feliratoztak. Ez így kezdődik: „Mezítelenül, mint Assisi Szent Ferenc “. Később megemlítésre kerül a katolikus egyház és a ramadán is. A záró gondolat pedig így szól: „A polgárháborúk, a maffia, az identitás-konfliktusok miatti városi erőszak, a kegyetlen etnikai összecsapások, a vallásháborúk és a kultúrák harca, a terrorizmus és minden ismételten fellángoló rasszizmus helyett az örömteli összefogást adom nektek. “

A Benettonnál az alapító, Luciano Benetton átvette a vezetést, újra a 83 éves aggastyán a cég elnöke. Célja, hogy a márkát kivezesse a válságból. A ruházati lánc 180 milliós eurós rekordveszteséggel zárta a 2017-as gazdasági évet.  

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Szóljon hozzá

Oldal tetejére