Divat

BCEFW – Több mint 30 divatmárka kreációi vonulnak fel a Bálnában a hétvégén

Kultúra-dizájn-rendezvény

(MTI-MDDÜ) – Több mint 30 divatmárka 2022. tavaszi-nyári kreációi mellett izgalmas kísérőprogramok és egy mozgó pop-up bolt is várja a közönséget szombaton és vásárnap a Bálnában a Budapest Central European Fashion Weeken. 

A Magyar Divat & Design Ügynökség tájékoztatása szerint a vasárnapig tartó divathét fénypontjaként rendezik meg a hétvégén a Bálnában a divatbemutatókat, amelyeken magyar és régiós tervezők vonultatják fel legújabb kollekcióikat, a Young Talents Program fiatal tehetségei pedig diplomakollekcióikat.

A BCEFW-re Budapestre érkeznek a nemzetközi divatsajtó képviselői és híres influenszerek, de az egész világról képviseltetik magukat nemzetközi buyerek is, köztük a német Mytheresa, az olasz Tessabit, a japán Marubeni Fashion Link vagy az orosz Fashion Hub, amelyeken keresztül a tervezők komoly értékesítési lehetőségekre tehetnek szert.

Az idei év különlegességeként a tervezők bemutatói a Facebook mellett a TikTok-on is élőben követhetők lesznek, valamint a pályakezdők prezentációit számos TikTokker személyesen fogja közvetíteni. A divatbemutatók mellett a helyszínen 7 divat- és kiegészítőmárka állít ki.

A BCEFW idején megvalósuló közel 30 kísérőprogramon az érdeklődők ellátogathatnak interaktív nyitott showroomokba, ahol a tervezők személyesen mutatják be legújabb alkotásaikat és engednek betekintést munkájuk hátterébe. A márkák kedvezményekkel, nyereményjátékokkal és különleges meglepetésekkel készülnek, de szakmai beszélgetéseket is tartanak olyan témákban, mint a fenntartható divat, a tudatos vásárlás, és kiderül az is, hogyan változott az öltözködés az elmúlt évszázad során.

Mint írják, a Budapest Central European Select pop-up bolt a belvárosi Fashion Streeten október 19-ig várja a vásárlókat. A 27 magyar és régiós tehetség kollekcióit bemutató pop-up üzlet egy időszakos bolt, mely a későbbiekben további regionális márkákkal kiegészülve Budapest mellett – különböző időpontokban – Szlovákiában, Csehországban, valamint Lengyelországban biztosít lehetőséget a kiállításra a következő fél évben.

Az MDDÜ a divathét rendszeres megvalósításával platformot teremt a hazai és regionális tervezőknek kollekcióik bemutatására. A régió divatipari szereplői számára a BCEFW jelenti a nemzetközi szakmával, illetve a divat iránt érdeklődő hazai és külföldi közönséggel való találkozás elsőszámú állomását.

„Magyarországra közel száz neves nemzetközi képviselő érkezik, akik a tehetséges kortárs márkák mellett a fővárosunkat is megismerhetik”

– idézi a tájékoztató Bata-Jakab Zsófiát az MDDÜ vezérigazgatóját.

(MTI/vrzs \ bsa)

 A Budapest Central European Fashion Week SS22 tervezői

ABODI

ABODI márka stílusát barokk futurizmusként lehet aposztrofálni, egyszerre jelennek meg benne a klasszikus művészeti, popkulturális, film, irodalmi és sci-fi inspirációk, valamint az intenzív vizuális törétnetmesélés, ezáltal egy újfajta kortárs nyelvezetet és esztétikát hozva létre. A márka szimbóluma az Unisus, a szárnyas unikornis, egy különleges misztikus kreatúra, amely folyamatosan jelen van a kollekciók és a brand imázsában, újabb és újabb fejezetekkel bővítve az Unisus Birodalom történetét.

AERON

Áron Eszter 2012-ben alapította az AERON márkát. A budapesti atelier-ben Eszter a családi örökségének, a középeurópai kézműipar hagyományainak ápolása mellett a folyamatos innovációra fókuszál, az AERON márka ezek harmonikus találkozása. Az AERON-t a különleges anyaghasználat és a jellegzetes stílusa jellemzi. Minden kollekció egyedi és egytől egyig szembe megy az elvárásokkal. Az AERON viselője a modern nő, aki a kifogástalan minőséget és az időtálló darabokat keresi.

ALMA

Az ALMA márka az értékek megőrzésére buzdít, mai, modern világunkban. Fenntartható divatmárkaként a hulladékmentesség elkötelezettje, amit különböző életkorú nőknek, megfelelő időtálló designnal, etikusan előállított anyagokkal, és hulladékmentes gyártással valósít meg. A tervező, Vetlényi Alma képzőművész családban nőtt fel Budapesten. Számos szakmai díjat tudhat maga mögött, mint feltörekvő fiatal tervező. A hagyományok és az innovatív technológiák ötvözésével harmóniát teremt a múlt és a jövő értékei között. ALMA egy életszemlélet formáló utazásra hívja a nőket, amely során kiteljesedhetnek, harmóniában a természettel, kultúrával, tradícióval, és modernséggel, így érve el egy teljes és boldog életet.

ARTISTA

A tervezők, Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin, az egyediség, egyéniség, kreativitás, érték és időtállóság mentén igyekszenek meghatározni a márkát, ami együtt jár a fenntartható szemlélettel.  Gyakran merítenek a távol-keleti főleg japán szín-és formavilágból, annak egyszerűségéből, amit szívesen kombinálnak európai szabásvonalakkal. Bátran használnak a különös anyag, szín és minta társításokat. A képzőművészet és a zene is mindig visszatérő inspirációs forrás számukra. Az Artista nő érzékeny, értékeli a hagyományt és a minőséget, nyitott a világra és lételeme a természet. Szereti a szabadságot, a művészetet és a zenét.  Az Artista ruhák és táskák kortalanok, egyedi hangulatot, nőiességet és extravaganciát kölcsönöznek viselőjüknek a mindennapokban.

 

BORBALA

BCEFW_BORBALA

 

A BORBALA egy budapesti székhelyű divatmárka, mely kiemelten upcycling és műanyag újrahasznosítás útján gyárt divatcikkeket. Egyedi és különleges ruhadarabokat, ékszereket, főként fülbevalókat készít műanyaghulladékból, eldobott és már nem használt ruhaneműkből. Új életet ad a már használt ruháknak. Olyan technikák, mint a patchwork, a steppelés és a textil kollázs, jellemzi. A végeredmény pedig mindig spontán és színes, keveredik benne a régi és az új, a hulladék és az értékes, a hagyományos és a kortárs fogalma.

 

CAKO

bcefw-cako

Cakó Kinga, a CAKÓ márka tervezője és megálmodója, többgenerációs művészcsaládban nőtt fel, így nem meglepő, hogy ő is hamisíthatatlanul kreatív pályán kötött ki. Nyolc év szakmai tapasztalat után vágott bele saját márkájába, amely 2013 óta egy izgalmas és állandó résztvevője a hazai divatéletnek. 2017 végén megnyitotta saját showroomját Budán. Kinga gyakran merít ihletet a képzőművészetből és bátran nyúl merész színkombinációkhoz, melyeket neutrális földszínekkel kever, így a végeredmény mindig kifinomult és összehangolt. Kollekciói a hétköznapokon könnyen hordható, nőies darabokból áll, megbolondítva egy-egy izgalmas részlettel, szabásvonallal. A természet színei is erősen hatnak kollekciók színvilágára. 
A márkára jellemzőek az izgalmas együttműködések, amelyek keretein belül ő is kitágítja a határait. Dobó Katával készítettek egy tavaszi-nyári kapszula kollekciót. Gyermekkorunk párosítós, memóriajátékát idézte meg Korolovszky Anna tervezőgrafikussal Memory kollekciójukban és az ékszertervező Kármán Orsival is kollaboráltak, egy izgalmas, grafikus kollekció erejéig. Visy Dóri is készített izgalmas geometrikus ékszereket az egyik tavaszi-nyári kollekcióhoz, ami közös divatbemutatókon debütált.

ELYISAN

Bódis Boglárka nemzetközi kapcsolatok szakon szerzett közgazdász diplomát és évekig dolgozott az államigazgatásban. 2009-ben nyert felvételt a KREA Kortárs Művészeti Iskolába, ahol 2013-ban diplomázott. 2011 nyarán, a Berlin Fashion Weeken Magyarország képviseletében, több mint 2100 pályázó közül megnyerte a Triumph márka által kiirt nemzetközi fehérnemű tervezői pályázatot. A nyertes pályamű kereskedelmi változatai, a Les Fleurs du Mal elnevezésű mini kollekció 2012 szeptemberében került a Triumph üzletekbe a világ minden táján és 2012 októberében a Shanghai Fashion Weeken is bemutatásra került. Az Elysian márka 2012 végén indult útjára. A név francia eredetű, jelentése szépség, tökéletesség, békesség. E szó kifejezi azokat az alapértékeket, melyeket a tervező márkájával közvetíteni szeretne. Az Elysian-nő egyszerre tud törékeny és erős lenni, tudatában van a nőiességének és büszkén vállalja azt. Utazó nő, aki nyitott és kíváncsi a világra, igazi felfedező. A márka a finom, légies anyaghasználat, letisztult elegancia és nőies szabásvonalak jellemzők. A tervező évente két kollekciót készít, emellett egyedi tervezésű ruhákkal és menyasszonyi ruhákkal igyekszik megidézni az Elysian Shoowroomban a régi idők szalon hangulatát.

KATA SZEGEDI

A Kata Szegedi márkát egy egyetemi barátság hívta életre: a brand alapítói Szegedi Kata és Benus Dániel még 2002-ben találkoztak, amikor még mindketten diákok voltak. Hamar megtalálták a közös hangot, amely odáig vezetett, hogy 2019-ben közösen alapították meg a Kata Szegedi brandet. A tervezői duó hitvallását leginkább az „Object of Desire” kifejezés írja le: olyan architekturális vonalvezetésű darabokat terveznek, melyek lényegi eleme a szenvedély és a tárgyak felé vágyakozás. A kontraszt kiemelése fellelhető az összes ruhában – a sziluettektől kezdve, a formák, az anyagok és a színek használatáig mindenhol jelen van. A Kata Szegedi viselői magabiztosan reperezentálják magukat és értékelik az eredetiséget, öltözködésükkel érzékiséget sugároznak. A tervezőpáros a kortárs művészetből merít inspirációt, ugyanakkor a fiatalos kultúra és az urbánus életvitel is erősen érezteti a hatását a kollekcióikban – ez teszi különösen vonzóvá a márkát a megrendelők körében. A márka az utóbbi években egyre inkább elmozdult a fenntartható és az abszolút slow fashion irányába, melyhez a vintage anyagok gyakori használata adott kezdőlökést. A tervező duó nemzetközi színtéren is egyre nagyobb ismeretségnek örvend: kollekciójukkal bejárták Helsinkit, Berlint és Zágrábot, de a sztárvilágban sem ismeretlenek. Néhány hónapja pedig a Camera Nazionalle della Moda szakembereivel dolgoznak, akik iránymutatást adnak ahhoz, hogy megkezdjék a küldöldi terjeszkedésre irányuló terveiket.

KATTI ZOÓB

A Katti Zoób brand ismeri és használja a nagy múltú haute couture nemzetközi jelrendszerét és kézműves technológiáit. Kollekciói 1994-től a világ fontos kifutóin Párizstól, Londonon, Bécsen át Shanghai–ig érlelődtek prémium márkává. A márka híd a klasszikus couture és a kortárs öltözködés között. Stílusa funkcionális és extravagáns, organikus és geometrikus,  nagyvonalúan egyszerű, aktuális és időtálló. Az ellentétek harmóniája.  A divatház alapítója Zoób Kati, akinek legismertebb szakterülete a divat, ugyanakkor alkotásai, kreatív koncepciói számtalan területen sikeresek. Színházi, -filmes jelmeztervezéstől a textiltervezésen át a legkülönbözőbb művészeti- és iparágban tevékenykedik. Összművészeti koncepciójának része a nagyszabású kulturális események látvány- és arculati tervezése is. A divat ürügyén elgondolkodtatóan komoly mondanivalót fogalmaz meg múltról, jelenről, jövőről, női szerepekről,  Felelősségről, emberségről és sikerről.

MERO

A MERO márka első showroomja 2014-ben nyitott meg Magyarországon. A márka következetesen nem követi a trendeket, klasszikus és kortalan darabok jellemzik, mégis ott van bennük egy csepp extravagancia és dráma. A nőiesség kortalansága és a női lét értékei, az önazonosság, erő és önismeret a márka alapkövei. A márka igazi ereje a pontos és részletes, minőségi szakértelemben rejlik. Egyedi, méretre szabott darabjai nem csak sokoldalúak, de a professzionális tudás magas színvonalának is bizonyítékai. A derék vonalának kihangsúlyozása révén a MERO övei márka kollekcióinak védjegyeivé váltak. A kollekciók csak kisszámban elérhetőek, ezzel is kiemelve a MERO megismételhetetlen és egyedi jellegét.

NAH-NU

A NAH-NU márkát a lengyel Katarzyna Skorek alapította Krakkóban. Olyan nők számára tervez ruhákat, akik a különleges és stílusos darabokat kedvelik. A tervező már 10 éve alkot, munkáira a szokatlan formák használata, minimalizmus, aszimmetria és a nőies elegancia jellemző. Kollekciói olyan kiemelt divateseményeken kerültek bemutatásra, mint a MQ Vienna Fashion Week, a FashionPhilosophy Fashion Week Poland, Mercedes Benz Fashion Weekend Warsaw, valamint a Budapest Central European Fashion Week keretében is.

NANUSHKA

A Nanushka márkát 2006-ban alapította Sándor Szandra. Édesanyja gyermekruházati márkája volt a Nanushka első mérföldköve, hiszen miután a tervező elvégezte a London College of Fashion-t, a családi vállalkozás alapjára megalapította saját márkáját. A Nanushka egy elegáns, modern stílust képvisel, erős hangsúlyt helyezve a részletekre és az anyaghasználatra. A fenntartható gyártás a márka egyik alappillére. A kollekciók egytől egyig a minket körülvevő világra, természetre és a közösségre reflektálnak. A Nanushka ruhák fenntarhatók, a szabás a hagyományos technikákat a kortárs kultúrával vegyíti. A tökéletlenség szépségét ünnepelve a Nanushka Modern bohém szemlélet testesíti meg.

NIEGE

A modern minimalizmus képviselője a 2011-ben alapított Niege márka. A főként streetstyle darabokat felvonultató Niege kollekciói mind bátrak és következetesek. Számos kontinensen bemutatkoztak már, számos művész, stylist és bloggerek viselték már darabjait szerte a világon.

NINI

A NINI márka 2015-ben indult útjára Molnár Nini alapításával. A tervező egykoron Londonban tanult, ahol nap mint nap elsétált a legnagyobb divatházak kirakata előtt. Ekkor határozta el, hogy egy nap olyan kézitáskát fog tervezni, amely után megfordulnak az emberek az utcán. A nagy áttörést egy pom-pomra emlékeztető táska, a Pombag hozta el neki, amelyet már egyetlen poszt után óriási érdeklődés övezett a közösségi médiában. Táskái elmaradhatatlan eleme a ragyogó csillag, amely a tervező személyes üzenete. A motívummal arra szeretné emlékeztetni viselőit, hogy bármit elérhetnek kellő kitartással és kemény munkával, hiszen a határ a csillagos ég. Nini pozitív hozzáállása, stílusa és energiája valahol minden darabban megjelenik: táskáiban utazásai és multikulturális élményei elevenednek meg. Nini vásárlói köre „must have” táskaként titulálják a fiatal tervező munkáit és mindig kiemelik azok praktikusságát és kedvező árát. Kereskedelmi szempontból a márka egyik legnagyobb ereje abban rejlik, hogy a tervező Magyarország iránti szeretete a termékeiben is testet öltenek: Nini a múlt értékeivel együtt haladva alkalmaz jövőbemutató kézműves technikákat. Tervei megvalósításában egy erős hazai gyártói bázisra támaszkodhat, amely a legkiválóbb anyagokkal és szakemberekkel dolgozik. Megrendelői szerint a Nini táskáknak a kifutón van a helyük azok részletgazdagsága és figyelemfelkeltősége miatt, melyre tudatosan épít a Camera Nazionale della Moda szaktekintélyeivel való közös munka során.

NUBU

 

A NUBU márkát 2017-ben alapította Garam Judit, aki már több 30 éve a divatiparban dolgozik. A NUBU kollekciói mind egy klasszikus urbánus vonalat képviselnek, melyekre jellemző a visszafogott luxus és a finom színek együttese. A folyamatosan változó trendek mentén a márka minden félévben megújul, de sokkal inkább reagál azokra, mintsem, hogy követné őket. A formatervezés világából ihletet merítve a NUBU márkára jellemző a folyamatos kísérletezés és a progresszív innovációra való igény.

 

ROMANI

bcefw-romani-2021

A Romani a világ első roma divatháza, mely 2010-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy ápolja és megismertesse a roma kultúrát a divaton és a dizájnon keresztül. A hagyományos magyar és roma viseletek motívumvilágát helyezi modern keretek közé. A tervezők Varga Erika és Varga Helena bár kortárs alkotók, a kulturális örökségük értékeit sem veszítik szem elől. Egy igazán hagyománytisztelő családban felnőve számos olyan emlékkel, értékkel gazdagodtak, melyek később munkásságuk alappilléreivé váltak. A jellegzetes táskáik, kiegészítő és ékszerkollekcióik Helena tervezésében készülnek. Minden táska egyedileg, kézzel készül. A divat mellett a testvérpár oktatással és karitatív tevékenységekkel foglalkozik, számos iskolát látogatnak, kreatív workshopokat szerveznek, mentorálnak.

ROUSSIN

A ROUSSIN márkát 2014-ben alapították, 2016 óta állandó vendége a Ukrainian FW-nek. Sofiia Rusynovych a tulajdonsos és vezető tervező minden kollekcióban igyekszik valami újat alkotni, a márka a sportos viseletek és a klasszikus vonalak szimbiózisa. A fenntartatóság jegyében hulladékmentes technológiákat alkalmaznak, a gyártás során termelt ruhaanyag maradékokat is felhasználják, hogy semmi ne vesszen kárba a folyamat során. A korábbi kollekciók nem eladott darabjait felhasználják a következő szezonok darabjaihoz.   

SENTIMENTS

sentiments-BCEFW-2021

A Sentiments egy exkluzív, elsősorban haute couture (egyénre szabott luxus színvonal) ruhákat tervező és készítő budapesti divatmárka. A márka designere és alapítója Joó Beatrix. A Sentiments már több mint 10 éve folyamatosan jelen van a hazai társasági, művészeti és közélet meghatározó eseményein, valamit nagy presztízsűkülföldi rendezvénykén. A tervező a belülről fakadó önkifejezésről inspirálva ruhakölteményeit olyan nők számára tervezi, akik törekszenek a harmónia és a szépség megőrzésére egész életük során. Az általa megálmodott és létrehozott ruhadarabok hangulatokat, érzéseket hivatottak megjeleníteni, melyek szolgáljak a nők szépségét és személyiségét. A Sentiments kreációi, melyek finom, minőségi anyagokból készülnek, egyedülállóak, és kiismerhetetlenek, akár a hölgyek, akik viselik.

SUGARBIRD

A Sugarbird márka mögött egy kiváló szakemberekből álló csapat áll, akik elhivatottan és innovatív módon dolgoznak közös erővel a kitűzött célokért. Jagasics v. Csonka Hedvig a márka egyik divattervezője, tulajdonosa. Sokat merít Magyarországból és a magyar értékekből és az abban rejlő rengeteg lehetőségből. A magyar nők öltöztetésében, valamint a magyar piaci lehetőségekben egyaránt. Fontos számára, hogy divatba hozza a magyart és tenni mindezt úgy, hogy a Sugarbird márkából nemzetközi brand-et építsen. Parrag Andrea a márka másik divattervezője és tulajdonosa már több mint 20 éve dolgozik a divatszakma területén, 12 éve a Sugarbird márkánál, ahol a gyártást vezeti, illetve kollekciókat tervez. Egyik tulajdonosként minden területre rá kell valamennyire látnia, de fő területeként mégis inkább a kollekciók tervezését, illetve gyártását emelné ki.

THE FOUR

A budapesti divatmárka hagyomány és újítás szerves ötvözete. Anett és Marci ellentétes tervezői energiáinak konstruktív párbeszédéből születnek az öntörvényű nőknek szánt ruhák és táskák. A THEFOUR brand a jelenkor zavarbaejtő kérdéseire adott vizuális válaszokkal erőt sugárzó üzeneteket hordoz, míg az okos szabás és a tiszta formák révén minden darab egyszerre marad kifinomult és hordható.

 TOMCSANYI

Tomcsányi Dóri, a márka tervezője 2012-ben, Budapesten alapította saját nevét viselő márkáját, egy évvel azelőtt, hogy megszerezte volna mesterfokú diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divattervezői szakán. A márka nevének kelet-európai csengése nem csak a tervezőé, de a márka teljes történetének fontos jellegzetessége. Dóri sokat inspirálódik gyermekkori emlékeiből, a keleti blokk vidám napjaiból, valamint a szülei hatteréből adódó különbségekből egyaránt (édesapja nemesi származású, míg édesanyja egy átlagos családban nőtt fel a kommunista magyar vidéken).

VIKTORIA VARGA BP

viktoria-vargaa-bcefw-2021

A divatmárkát vibráló és élénk színek jellemzik, melyeket kifinomult szabásvonalak ötvöznek és nőies eleganciát keltenek életre. Az egyedi darabok játékosak, életörömöt sugároznak, energiával töltik fel viselőiket. Hordható, mégis egyedi, szemet gyönyörködtető sziluettek, amelyek akár egész napos viseletként is kiválóan funkcionálnak. Az egyes kollekciók darabjai könnyedén kombinálhatók egymással, így igazán időtállóak. A darabok légiességet sugároznak, mégis bennük rejlik a városi nő eleganciája és ereje.  A márka két meghatározó vonalat képvisel. A szezonális kollekciók hangulatokat, inspirációkat, kreatív, újító világot jelenítenek meg, folyamatosan új formákat keresve a szépség és elegancia kifejezésére. A Signature kollekció a márka meghatározó vonala, a kifinomult anyagok és újító vonalak egyvelege, magas minőségi kézi kidolgozású részletekkel. Estélyi ruhák, alkalmi felsők, szoknyák és kézzel készült kabátok eklektikus keveréke.

VIRAG KERENYI

Virág ruháit a gazdag díszítések és a rengeteg aprólékos részleteken kívül a merészség és figyelemfelkeltés jellemzi. Szereti feszegetni a komfortzónák, határait, ruhái látványosak, önkifejezők. Minden egyes darabban benne van az alkotás és elmélyülés öröme.

ZIA BUDAPEST

A ZIA márka története 2017-ben vette kezdetét Csizmazia Anett márkalapítőval, aki Magyarországon először alkotott #highstreetstyle divatmárkát, így a divatérzékeny közönség körében már az első pillanattól kezdve nagyon kedvező fogadtatása volt a ruháinak. A tervező négy signature darabbal került rivaldafénybe – a ZIA // cruz ruhával, a barcelona toppal, a boundless pulóverrel és a kimonoval, melyek a mai napig jelen vannak Anett kollekcióiban. Minden alkalommal új arcukról mutatja be ezeket a darabokat, melyekhez utazásaiból merít inspirációt. Számos hazai és európai koncepció storeban is elérhetőek a termékei, sőt elismert magazinokban is állandó helye van a ruháinak. A ZIA darabok az ellentétek találkozásából születnek – kortárs és klasszikus jegyek párosítása jellemzi a ruháit, amely könnyen befogadható highstreetstyle fazonokban öltenek testet. A ZIA nem csupán egy márka, hanem identitás: olyan lányokat, nőket képvisel, akik valódi, izgalmas személyiségek, saját, nagyvárosi stílussal, akik képesek nevetni önmagukon és a körülöttük lévő világon- nem az ellen, hanem a világgal együtt. Csizmazia Anett számára az időtállóság jelenti a legnagyobb értéket, ezért olyan ruhadarabokat alkot, melyek a fast fashion darabokkal ellentétben hosszú éveken át a gardróbunk ékei lehetnek. A buyerek a magyar pipacs egyik megálmodójaként azonosítják, mivel az ss21-es kollekció fenntartható darabjain egy pipacs díszeleg, amit magyar kultúra és természet jelképeként ölel át egy női kéz.

ZSIGMOND DÓRA

zsigmond-dora-bcefw-2021

Dórát már egészen gyermekkorától kezdve elragadtatta a magyar népi kultúra, a tánc hagyománya. A tradicionális magyar népviseletek iránti szeretet tovább mélyült az évek során. A ZSIGMOND DORA menswear a magyar paraszti kultúra újragondolásából, s modern kontextusba helyezéből építkezik, mindezt azzal a leplezetlen céllal, hogy megőrizze és tovább ápolja közös kulturális örökségünk a rohanó világban.

(MDDÜ)

  Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .