Abodi, Fotó: Viszlay Márk

Divat

BUDAPEST CENTRAL EUROPEAN FASHION WEEK

Kép: ABODI, Fotó: Viszlay Márk

Budapest a régió következő divatfővárosa. Teltházas bemutatókkal zárt Közép-Európa egyik legnagyobb divateseménye, ahol számos magyar és nemzetközi tervező vonultatta fel kollekcióját. A Várkert Bazárban tartott rendezvényre a világ több pontjáról érkeztek szakmabeliek.

Április 27. és 29. között a Várkert Bazár volt a divat legfontosabb találkozóhelye a Budapest Central Europian Fashion Week-nek (BCEFW), amelyen hazai és külföldi tervezők mutatták be 2018/19-es őszi-téli kollekcióikat. 

LaFormela

A régióból érkezett tervezők közül a LaFormela, a Nah-Nu, Jiri Kalfar, Iona Ciolacu, a Footshop és az Omelya T-dress munkáit láthatták az érdeklődők.  

A magyar tervezők közül Mérő Péter, a Cukovy, a Sentiments, a Maison Marquise, Abodi, Sugarbird, Dorko, Celeni, Tomcsányi, Nubu, Katti Zoób, Nanushka, Nora Sarman, Zsigmond Dóra, Je Suis Belle és az Artista mutatta be kollekcióját.  

beszéljenek a képek 

Fotók: Holecz Endre / MTÜ – Runway fotók, The Fulldog / MTÜ – Backstage, street style, fotófal

 

A BCEFW egyik fő célkitűzése a kiemelkedő divattervezők és a fiatal tehetségek támogatása.  A   divatiskolák végzősei, a Young Talents show és prezentáció keretében mutatták be vizsgamunkáikat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség számos divattal kapcsolatos programot szervezett 

Az Ybl palotában Front Row vacsorát rendeztek, a nemzetközi divatszakma képviselői a főváros turisztikai látványosságaival, építészetével és egyedülálló gasztronómiájával is megismerkedtek, a MOL Pop-Up Storeban magyar márkák ruháit lehetett megvásárolni. 

A szervezők idén kiemelt figyelmet fordítottak a nemzetközi összefogásra és a külföldi sajtóra, így ismert és elismert Vogue, Harper’s Bazaar, Elle valamint Glamour divatszerkesztőket, bloggereket, utcai divatfotósokat hívtak meg a világ minden tájáról Los Angelesen, Barcelonán, Párizson, Berlinen Amszterdamon át a V4 tagországokig.

„A Budapest Europian Central Fashion Week sikere tervezőink sikere, hiszen sosem látott szakmai összefogás eredményeként számos teltházas bemutatót láthattak az érdeklődők. A rendezvény méltó kezdete annak, hogy elérjük hosszú távú célunkat, hogy Budapest Közép-Európa régiós divatközpontjává váljon.” – mondta Bata-Jakab Zsófia, az MTÜ divatiparért felelős igazgatója.

Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény főszponzora a Mercedes-Benz, az idei év kiemelt támogatója a MOL volt.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás