Divat

Az űrversenytől a kakukkos klánig

Kép: Gucci lelkes gyűjtőket állít őszi kampánya középpontjába

ŐSZI DESIGNER KAMPÁNYOK

Tim Dörpmund, TextilWirtschaft

Az ősz kezdetét jelzik a nemzetközi prémium- és luxusmárkák reklámkampányai. A sok munkával összeállított fotósorozatoktól a szürreális látványmegoldásokig terjed a kínálat.

A Gucci gyűjtői

Guccinál Alessandro Michele ismét nem takarékoskodott a költségekkel. A 2018 őszi kampány meglepetésekkel teli világba szólít. Zavaros alakok padlószőnyegeken ábrázolva, textil állatfigurahalmok, kakukkosóra-kedvelők a gyűjteményben. Kismajmok a porcelánboltban. A központi téma alapvetően az individualisták és a tárgyak halmozása. „Azt kívánjuk ezzel hangsúlyozni, hogy gyakran az uralkodó trendeket nem követők a legérdekesebb és legkreatívabb emberek, mivel az igazi individualitás az öntudat jele”, szól a luxus-márka üzenete. A Christopher Simmonds művészeti vezető által rendezett kampány minden eleme egy gondosan dekorált, tárgyakkal körbevett karakter. A sorozat fotóit Glen Luchford készítette. 

Őszi designer kampányok: Gucci

Calvin Klein tájképei

Amennyire bonyolult az elnevezése a reklámban bemutatott kollekciónak – Calvin Klein 205W39NYC -, annyira egyszerű a márka Raf Simons által tervezett őszi reklámkampányának címe: „Tájképek”. Természetesen a Willy Vanderperre által fotózott képeken nem csak tájak láthatók. „Egy képzeletbeli szemüvegen át tekintenek a tipikus amerikai tájra”, hogy rákényszerítsenek a realitás és a fikció felismerésére, áll a cég közleményében. „A kampányban a modern és a régi világ szimbolikus találkozása jön létre”, magyarázza kreatív vezetőjük az elképzelést. Az „űrverseny”, a 60-as években a világűr elsőkénti meghódításáért folytatott verseny szolgált inspirációként.

Őszi designer kampányok: Calvin Klein

A Prada neon-álma

Valódi színes fényvillanás. A Prada női ruházati kampánya óriási fényhatásokkal jár. Az éjszakai Las Vegas ideális helyszín a bemutatóhoz. Amanda Murphy modell áll a középpontban. A rendezés – neon-fények ragyogásában – mintegy a főszereplő személyével jeleníti meg az olasz luxusmárkát. „Sugárzó a személyisége és az ereje” a Prada szerint. „Az éjszaka asszonya, aki félelem nélkül uralkodik. A realitás uralma az álmok felett.”

Őszi designer kampányok: Prada

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás