Business

Az NBA kosárlabda-liga lazít cipőszabályain

Mara Javorovic / TextilWirtschaft SPORTS

KIBŐVÍTETT SZÍNPAD A SPORTCIPŐ-ÜZLET SZÁMÁRA

© NIKE

Az NBA kosárlabda-liga lazítja szabályzatát. A jövőben a játékosok szabadon megválaszthatják cipőik színösszeállítását. Az ESPN sporttelevízió beszámolója szerint a 2018/19-es idényre szóló szabálymódosítás az NBA azon törekvései közé tartozik, amelyek célja, hogy nagyobb kifejezési lehetőséget biztosítsanak a pályán a játékosoknak.

Eddig a játékosok kénytelenek voltak fekete, fehér és/vagy a mindenkori csapatszínekben pompázó cipőket hordani. Már ma is vannak azonban olyan játéknapok, például ünnepnapok vagy különleges „tematikus sportcipőestek”, amikor mindenki szabadon megválaszthatja cipőjének színét. A jövőben már csak a harmadik féltől származó logók szempontjából lesznek megkötések. Ezeket továbbra is a Liga fogja meghatározni. A sportgyártók örülhetnek a szabályok lazításának: még több lehetőségük lesz a jövőben, hogy a legkülönlegesebb modelljeiket is „színpadra” küldjék.

Jóllehet már eddig is alaposan kihasználták a sztárok és a márkák a rendelkezésükre álló lehetőségeket. A következő játékszezonban az LA Lakers-nél játszó LeBron James (amerikai profi kosárlabdázó, akit gyakran neveznek King Jamesnek, a nemzetközi média az NBA jelenlegi legnagyobb sztárjaként tartja számon középiskolai évei óta.) például csak az elmúlt idényben a Nike LeBron 15 modelljének mintegy 51 féle változatában lépett pályára – állítja az ESPN.

 

 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Szóljon hozzá

Oldal tetejére