Divat

Az MDDÜ mentoring programjában résztvevő nyolc márka mutatkozik be az idei milánói divathéten

Kultúra-divat-dizájn-esemény

mddu-forintos-szucs-anita-divatmarketing
Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat és Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese budapesti irodájában Fotó:. MTI/Cseke Csilla

(MTI) – A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) nemzetközi mentoringprogramjában résztvevő nyolc magyar márka vesz részt legújabb kollekcióival az idei milánói divathéten szeptember 20. és 26. között a Budapest Select ernyőmárka alatt, amelyet a magyar tervezők darabjainak külföldi bemutatására hoztak létre – mondta el Forintos-Szűcs Anita, az MDDÜ általános vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.

A Milano Fashion Week egyike a négy legnagyobb nemzetközi divathétnek, és több mint 20 ezer látogatót vonz szezononként, így egyedülálló lehetőséget nyújt a magyar márkák bemutatkozásra – hangsúlyozta Forintos-Szűcs Anita.

Kollektív élő showbemutatón láthatja a nemzetközi közönség szeptember 23-án öt magyar tervező – Abodi, Cukovy, Kata Szegedi, Zsigmond és Thefour – kreációit, mindannyian 10-15 exkluzív szettet vonultatnak fel kifutón, válogatva a jövő évi tavaszi-nyári kollekciójukból. Emellett a divathét ideje alatt az MFW Fashion Hubjában hat magyar tervező – Abodi, Cukovy, Kata Szegedi, Nini, Unrealindustry és Pinetime – tavaszi-nyári darabjait állítják ki az ADI Design Museumban, a Balatonról elnevezett Pelso fürdőruhamárka pedig önálló prezentációt tart jövő évi kollekciójáról.

Forintos-Szűcs Anita felhívta a figyelmet arra, hogy a milánói divathét főszervezőjével, a Camera Nazionale della Modával kötött szakmai együttműködés segíti a magyar márkákat abban, hogy kiléphessenek a nemzetközi piacra, és a különböző nemzetek tervezői bekerüljenek a hazaira, mentorálják a márkákat és egyúttal esélyt teremtenek a külföldi terjeszkedéshez.

Magyarországon ma már az haute couture ruhák és az utcai viseletek egyaránt megtalálhatók a hazai tervezők kreációi között mindenféle árfekvésben.

Azt gondolom, hogy az elmúlt években már sokkal bátrabb a nagyközönség a dizájnerdarabok megvásárlásában

– hangsúlyozta, megjegyezve: még mindig dolgoznak a szemléletformáláson, hogy inkább a hazai tervezők kreációi iránt érdeklődjenek Magyarországon az emberek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a milánói divathetet követően az MDDÜ harmadik alkalommal rendezi meg a 360 Design Budapest eseménysorozatot október 3. és 9. között a Bálna Budapestben. Az esemény célja a magyar és regionális tervezők ismertségének növelése és a magyar dizájnmárkák nemzetközi piacra lépésének segítése. A kiállításhoz gazdag eseménysorozat kapcsolódik: lesznek előadások, kerekasztal-beszélgetések, exkluzív tárlatvezetések – mondta az MDDÜ általános vezérigazgató-helyettese.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .