Business

Az elmúlt hónapok – online – keresett divattermékei

KERESÉSI ADATOK A LYST.COM OLDALON – 2020. IV. negyedév

Anna Lenz/ TextilWirtschaft 

Begubódzástól a casualig, Netflixtől a legújabb filmekig: izgalmas következtetések vonhatók le a vásárlók keresési és vásárlási magatartására vonatkozóan az általuk a Lyst.com oldalon 2020. negyedik negyedévben leggyakrabban használt kifejezésekből.
Amikor ugyanis a hagyományos kereskedelem kényszerűségből zárva tart és a  vásárlók egyre inkább az interneten kutatnak divatos darabok után, a leggyakrabban keresett kifejezések sok mindent elárulnak a változó fogyasztási és divatszokásokról. Így kevéssé meglepő, hogy home office idején a házicipő és a klumpa a leggyakrabban keresett kategóriák közé került, 242 %-kal gyakrabban kattintottak rájuk, mint az előző év azonos időszakában. A Birkenstock Boston bélelt klumpa így a legkedveltebb női termékek második helyére lépett előre (+367%). A hoodie*-ra (*https://divatmarketing.com/trendlexikon-a-szezon-legfontosabb-kifejezesei/#more-3337)  mind a férfiak, mind a nők legalább 71 %-kal gyakrabban kerestek, mint 2019-ben.

Az otthonlét befolyásolt gondolkozás azonban nem csak a háziruhák, hanem az utcai viseletek utáni keresésekben is megmutatkozik. Először szerepel ugyanaz a termék leggyakoribb női és férfi ruházati keresési kifejezések elején: a The North Face 1996 Retro Nuptse pufi dzsekije. A pehelydzsekik iránti keresések gyakorisága mindösszesen 174 %-kal emelkedett.

Top 10: ezek a leggyakrabban keresett termékek

Amikor a fogyasztók egyre hosszabb időt töltenek az otthoni négy fal között, egyre inspirálóbb hatással bírnak a Netflix-sorozatok és az azokban látott öltözetek. Ez megmutatkozik az őszi kollekciókban (például A Korona sorozat és a Diana hercegnő által viselt különböző modellek hatása a fiatal nők divatjára), valamint a legújabb keresésőszavakban is. Így került fel a keresések listáján a nyolcadik helyre az Emily in Paris sorozat főszereplője által hordott Marc Jacobs kameratáska (snapshot camera bag). A Stand Studio Nikki kabátja, amely a sakktábla mintázatára és a Vezércsel című sorozatra emlékeztet, tizedik helyével még éppen bekerült a Top 10 közé.

A LYST SZERINT A LEGKEDVELTEBB MÁRKÁK (2020. IV. NEGYEDÉV)

  1. Gucci
  2. Balenciaga
  3. Moncler
  4. Off-White
  5. Prada
  6. Saint Laurent
  7. Bottega Veneta
  8.  Versace
  9. Valentino
  10.  Fendi

A legkedveltebb márkák között néhány folyamatosan ott van, mások újonnan kerülnek a legkeresettebb tíz közé. Így a Gucci tartani tudja első helyét, amelyben valószínűleg az is szerepet játszik, hogy a Gucci ünnepi kampánya jelentős figyelmet tudott kelteni a közösségi médiában.  A Balenciaga ismét a második helyre került. Egészen új a tízes listán a Moncler, amely tíz helyet ugrott előre a harmadik pozícióig. Ez több tényező együttes hatásának köszönhető: a Stone Island márka megvételének és az azzal járó médiafigyelemnek, a legújabb Rick Owens együttműködésével készült kollekciónak és a pufi-dzsekik amúgy is rendkívüli népszerűségének napjainkban, amikor a vásárlók szabadidejüket szívesebben töltik a friss levegőn.  Ezekben a hetekben a luxus-kereskedők is igen jó véleménnyel vannak a Monclerről, ahogy azt számos ország beszerzői nyilatkozták a TW Top-Fashion kiadványában.

LYST INDEX, 2020. IV. negyedév

2020 októbere és decembere között a Lyst internetes kereső több mint 9 millió felhasználó viselkedését vizsgálta, akik havonta 12.000 márkát és boltot kerestek fel és vásároltak online divatcikkeket. Ennek során az index a felhasználók viselkedésénél figyelembe vette a vásárlási arányt és a megszakításokat, valamint az adott időszak alatt a Google-kereséseket és említéseket, továbbá a közösségi médiához való kapcsolódást is a.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .