Divat

Az ellentétek harmóniája

Megérkezett a Reserved 2022-es nyári kollekciója – divat 2022. nyár

A Reserved új nyári kollekcióját a klasszikus, időtlen szabások és letisztult anyagok jellemzik.

reserved-2022-tavasz-nyar-trend

Modern kivágások, fodrok és grafikus minták jelennek meg a ruhákon, mindez a nyári szorbék élénk árnyalataiban: málna, eper, áfonya, narancs és egzotikus zöld színek – hunyjuk be egy pillanatra a szemünket és idézzük fel a nyaralási fotóink élénk színvilágát – a Reserved Summer tervezői bátran nyúltak a színekhez, az élénk kontrasztokkal olyan kollekciót hoztak létre, amely minden tekintet magával ragad.

A nyár könnyedségét a zakók és ruhák szabásán fedezzük fel: a derékvonal geometrikus kivágása, a könnyed pántok és a dekoratív tollak, melyek a mandzsettákat és a miniszoknya széleit díszítik. A márka szakít a kiszámítható, formális ruházat sztereotípiájával – olyan intenzív árnyalatokban vonultatja fel ezeket a darabokat, mint a neonkorall vagy az élénk ibolyaszín. Az egysoros zakó, az élére vasalt nadrág, a duplasoros ingruha és a rövid zakós szett energikus nyári lendületet ad viselőjének. Az egyszínű darabokat különböző mintás együttesekkel egészítik ki, ilyen a hawaiimintás palazzonadrág a rövid felsővel, a virágmintás overál vagy a szivárvány színeiben készült kötött szoknya és top kettőse. A különleges mintákat, kísérletképp, különböző virágfotók és színek invertálásával hozták létre egy grafikai programban. 

A kollekció néhány darabját aszimmetrikus részletekkel dobták fel a tervezők – itt-ott egy fodor vagy egy érdekes, geometrikus megoldás teszi ezeket a darabokat különlegessé.

Bár ez egy nyári kollekció, darabjait mégis viselhetjük rétegesen. A virágos, szűk kezeslábas például szólóban is tökéletesen mutat, de egy laza inggel is hordható – nincsenek szabályok, bátran lehet kísérletezni. Ugyanez a helyzet a V-nyakú ruhával – viselhető egy fodros lila blúz fölött vagy egy rövid narancssárga felsővel és hosszú ceruzaszoknyával, pink kabáttal. A hangsúlyos színek kiegészítik egymást, illeszkedve a ‘dopamine dressing’ trendjéhez. A tervezési hasonlóságok összekötik a kollekciót, a darabok munkahelyre és a nyaralásra egyaránt illenek. Minden a kontextustól és a saját stílusunktól függ – bármi lehet elegáns és hétköznapi is.

Érdemes odafigyelni a részletekre: a 90-es évek stílusát idéző láncdíszítésekre, tollakra, a táskákon megjelenő fonatokra, az érdekes formájú ékszerekre vagy akár a pántok megkötésének módjára, különösen a háton – például a türkizkék, szűk ruha esetében.

A kollekciót a Frankiewicz & Różniata páros fotózta, a kampány arca pedig a lengyel modell, Małgosia Bela. A nyers, sziklás tengerparti tájak és Ewelina Gralak stylingja eredményeként, ezek a ruhák még kifejezőbbé, meglepőbbé válnak, tele elegáns, kompromisszumok nélküli nőiességgel.

(PS Creative Agency)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .