Business

Az életet ünnepli az Amazon ezzel az erőteljes karácsonyi filmmel

Marco Saal (Horizont/TextilWirtschaft))

Milyen gyorsan repül az idő! Az Amazon idei karácsonyi kampánya azt a felismerést járja körül, amellyel többnyire az idősebb korosztály szembesül. Az amerikai kiskereskedelmi óriás az ünnepi időszakban eltekint az ügyetlen eladási reklámoktól, és ehelyett azt mutatja be, hogyan segít az Amazon abban, hogy az emberek még látszólag rossz körülmények között is az életet ünnepeljék.

Ez a jelenet akár egy szanatórium reklámjából is származhatna: Három idős hölgy gyapjúsapkába, sálba és vastag pehelykabátba burkolódzva ül egy padon, és egy csésze meleg tea mellett figyelik a fiatalabb generáció szórakozását. Mélabúsan nézik a havas pályán szánkózó, remekül szórakozó gyerekeket. Úgy tűnik az idős hölgyek már túl vannak életük delén.

Joy Ride | Amazon Christmas Spot

De aztán az egyik hölgynek zseniális ötlete támad. A történetnek ezen a pontján – bár csak rövid időre – az Amazon is színre lép. Az egyik hölgy ugyanis nem akarja elfogadni a tradicionális, passzív nézői szerepet, amit az élet neki és társainak szán. 
Így hát egyetlen az Amazon alkalmazás vásárlás gombjára való kattintással olyan élményt szerez magának és barátainak, amire már egyikük sem számított – és ami visszahozza őket az élet középpontjába. 
Jo Shoesmith, az Amazon alelnöke és globális kreatív igazgatója azt szeretné, ha a reklámfilm arra emlékeztetne, hogy „az öröm, amit akkor érzünk, amikor valami különlegeset teszünk azokért, akiket szeretünk, mindannyiunkat felvidíthat az évnek ebben az időszakában”. Shoesmith hozzátette, hogy „ezeknek a csodálatos hölgyeknek” lehetőséget akartak adni arra, hogy „koruktól függetlenül” jókedvűen ünnepeljék magukat. 
A szereplők örömmel éltek ezzel a lehetőséggel. „Az időskori nosztalgiát gyakran ábrázolják úgy, mint valami túlságosan szentimentális dolgot, amire vágynak az emberek. Ezért vagyok mérhetetlenül büszke arra, hogy sikerült ezt a narratívát a feje tetejére állítani, és egy olyan történetet mesélni, amelyben három nő nem csak újraéli az emlékeket, hanem újakat is teremt” – mondta Maya Waterman, aki a reklám főszereplője. 
A „Joy Ride” című reklámfilm, amelyben a Beatles „In My Life” című klasszikusának instrumentális változata szólal meg, az Amazon globális „Joy is shared” (talán a fordítása: Az öröm megosztva) kampányának központi eleme, amely december végéig lesz látható a televízióban, a mozikban, a streaming platformokon, az online videócsatornákon és a közösségi médiában. Európában a reklámot, amelyet az Amazon saját kreatív csapata a Hungry Man produkciós céggel és Wayne McClammy rendezővel közösen készített, már vetítik. November 13-án Kanadában és az Egyesült Államokban is elindul. A reklámot ott a Billboard Music Awards alatt is sugározni fogják.

Az életet ünnepli az Amazon ezzel az erőteljes karácsonyi filmmel

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .