Business

Az Ara Shoes is megjelenik a Fashion Cloud internetes felületen

MARKETING a cipőkereskedelemben

Anja Probe/ TextilWirtschaft

CESCO-SPADARO stylist ÉS -CLEA-LACY influencer

Még hatékonyabb támogatást kíván nyújtani kereskedelmi partnereinek az Ara Shoes, ezért mostantól felkínálja a Fashion Cloud (Divatfelhő) internetes felületen keresztüli kapcsolattartás lehetőségét. A kiskereskedők ingyenes marketing anyagokat, termékfotókat, logókat és arculati elemeket tudnak saját célra letölteni az oldalról. A Fashion Cloud szolgáltatásainak széleskörű igénybevételével az Ara még szorosabbra kívánja fonni az együttműködést a kereskedőkkel, kielégítve azok igényeit – áll a német cipőmárka közleményében. A felhasználók rövid tájékoztatást kaptak a Fashion Cloud oldalon történő regisztráció módjáról, majd „egyszerűen és teljes körűen” használhatják annak szolgáltatásait.

Az Ara ezenkívül sok eladóhelyi és online felületeken egyaránt felhasználható tartalmat állított össze, amely mind a kereskedők rendelkezésére áll.  

A cég a termékeket és a márka értékeit népszerűsítő idei kampányaiban a véleményvezérek (influenszerek) segítségét is felhasználja. Egy év az Arával címmel hat különböző nő – és kedvenc cipőik – életét követik nyomon, melynek során rengeteg videó- és fotóanyag készül.  
Az év folyamán ezenkívül az Ara stylistja, Cesco Spadaro és az influenszerek együttműködésével kidolgoznak különböző lábbelikhez illő komplett megjelenéseket is. Az új tartalomstratégiát a tartalmak önálló felhasználását segítő ötletek, azokhoz illeszthető weboldal szövegek és egy Ara Cipőlexikon teszi teljessé.
Az Ara tájékoztatása szerint az első negyedévben kereken 5,28 millió főt értek el digitális tartalmakkal. Az Instagram vagy Facebook oldalakra felhelyezett fotókra több mint 70 ezer klikkelés érkezett. A közösségi csatornákon a bejegyzések több mint 90%-a kedvező véleményt fogalmazott meg.  (TextilWirtschaft)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás