Business

Átadták a Magyar Posta új logisztikai központját Szekszárdon

Gazdaság-szolgáltatás

MTI) – Kedden adták át a Magyar Posta Zrt. új logisztikai központját Szekszárdon, amely a korábbinál kétszer akkora területen dolgozza fel a csomagokat. A tolnai megyeszékhelyen a 3000 négyzetméteres depóba évente átlagosan 500 ezer csomag érkezik, amelyeket több mint 100 településre kézbesítenek, a kibővített logisztikai depó mintegy 230 ezer lakost szolgál ki – írta közleményében a társaság.

Az átadáson Varga János, a Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója elmondta:

a posta az MPL+ projekt részeként 19 vidéki és négy budapesti depót tervez létesíteni 2022 végéig. A fejlesztés célja a logisztikai infrastruktúra teljes megújítása, az üzemek automatizálása és informatikai megoldások beépítése.

A posta jelenleg országszerte 12 logisztikai üzemet, több mint 30 nagyobb átrakó pontot működtet, ezt váltja majd fel a hatékonyabb depóhálózat. Az MPL+ projekt a Magyar Posta jelenlegi legnagyobb fejlesztési programja, amelynek szükségességét az e-kereskedelem középtávon is növekvő trendje igazol – tette hozzá. A szekszárdi a harmadik logisztikai üzem, amelyet a projekt keretében átadtak.

Beszélt arról is, hogy folyamatosan bővül a csomagszállítási piac; a társaság idén az előző évinél 20 százalékkal több belföldi csomagra számít. A koronavírus-járvány ősszel tapasztalható erősödésével az év végi csomagszezonban az online rendelések száma tovább nőhet.

A posta márciusban és áprilisban a karácsony előtti időszakhoz hasonló csomagforgalmat bonyolított le, amely a nyári hónapokban is 10 százalékkal meghaladta az ekkor szokásos szintet – közölte.

A Magyar Posta, amely havonta átlagosan kétmillió csomagot kézbesít, a piac egyharmadát fedi le szolgáltatásaival, a társaság szándéka, hogy ezt az arányt növelje – mondta az üzemeltetési igazgató.

(MTI/ btf \ gjé)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .